ORDU'nun Ünye İlçesi'nde 62 yaşındaki Mehmet Oral'ın boğazını sonra da cinsel organını kestiği iddiasıyla tutuklanan 37 yaşındaki Ömer Cöreğili'nin 'Canavarca hisle veya eziyet ederek kasten adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla istemiyle yargılanmasına başlandı.
Olay Ordu'nun Ünye İlçesi Yalı Mahallesi Mekii'nde yaklaşık 4 ay önce meydana geldi.

Ömer Cöreğili, kendisi gibi balıkçı Mehmet Oral ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Ömer Cöreğili, üzerindeki maket bıçağıyla Mehmet Oral'ın boğazını kesip ardından da cinsel organını keserek ağzına soktu. Çevredekilerin ihbarı üzerine sevk edilen polis ekipleri şüpheliyi yakalayıp gözaltına aldı. Tutuklanan Ömer Cöreğili polisteki ifadesinde, olaydan önce 4 bira içtiğini belirterek, şöyle dedi:

"Daha sonra kardeşime ait balıkçı teknesinin yanına gittim. Mehmet ile sohbet etmeye başladık. Bu sırada kızlar geçiyordu. Mehmet, 'Kızları görünce cinsel anlamda etkileniyorum' dedi. Kendisini uyardım o da bana hakaret etti. Bu nedenle aramızda kavga çıktı. Boğuşma sırasında üzerimdeki maket bıçağını çıkartıp rastgele salladım. Hareketsiz kalınca da söylediği sözlerden duyduğum kızgınlık nedeniyle cinsel organını kesip ağzına soktum. Yaptığımdan pişman olup kalp masajı yapmaya başladım."

Ünye Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Ömer Cöreğili'nin yargılanmasına başlandı. Duruşmada hazır bununan tutuklu sanık polisteki ifadesini değiştirip mahkeme heyetine verdiği ifadesinde, şunları anlattı:

"Denize açılacaktım. Kardeşimin kayığını hazırlamak için sahile gittim. Mehmet Oral'da oradaydı. Kendisini eski tanırım. Beraber sohbet edip alkol aldık. Ayakta kayığa yaslandığım sırada elime dokundu. Bir anlam veremedim. Daha sonra pantolonumun kenarına dokununca 'Ne yapıyorsun' dedim. Bir süre sonra kalçama dokununca kendimi kaybettim. Bu aşamadan sonra ne yaptığımı bilmiyorum. Kendime geldiğimde yerde yatan Mehmet'e kalp masajı yapıyordum. Yüksek dozda ilaç kullanıyorum. Aradan geçen sürede ne olduğunu hatırlamıyorum. Pişmanım."
Mahkeme heyeti sanığa emniyette, savcılıkta  ve nöbetçi mahkemede verdiği ifadeleri okuyup çelişki olduğunu söyledi. Ömer Cöreğili bunun üzerine, "Şimdi verdiğim ifadem doğrudur. Bana yapmış olduklarını anlatmaktan utandığım için bu şekilde ifade verdim" diye konuştu. İfadelerin ardından mahkeme heyeti tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr