Yapımcılığını DSS Yapım, yönetmenliğini Gülşen Güner'in üstlendiği korku filmi “Nefrin”in basın lansmanında annesi Gülnur Kural ve erkek kardeşi Aral Kural ile birlikte katılan Arda Kural, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Uzun bir aranın ardından beyazperdeye dönüşüyle ilgili konuşan Kural, “Bıraktım demiştim, tekrar başlamayacağıma kararlıyım demiştim. Ancak sevenlerim ve hayranlarım beni biraz şımarttılar ve geri döndürdüler. Kayıtsız kalamadım kendilerine. Geri dönüşümle ilgili olumlu tepkiler aldım. Hiçbir şey yapmayınca manevi olarak da sıkıntı çektim, maddi olarak da. Şimdi toparlıyorum kendimi. Bundan sonra yazıp yönetmeye devam edeceğim. 2016’da çektiğim bir film de vardı. Oynayabilirim de, oynamayabilirim de ama artık film yapmak istiyorum” diye konuştu.

“Yazar” adlı bir film yazdığını açıklayan Arda Kural, “Hayatım değil, fakat benden bir takım şeyler barındıran bir film. Onun çekimlerine başlayacağız yakında” ifadesini kullandı.

TUĞBA ÖZAY: ARDA ÇOK BAŞARILI BİR OYUNCU

Tuğba Özay da filmdeki rol arkadaşı Arda Kural’dan övgüyle bahsederek, “Arda ile birlikte rol almaktan çok keyif aldım. İnsanın işini kolaylaştırıyor, çünkü Arda işinde çok profesyonel bir isim. Nerede nasıl davranacağını çok iyi biliyor, mimiklerini, beden dilini çok iyi kullanıyor. Disiplinli, özverili bir oyuncu. Kendisi benim 17 yıllık arkadaşım. Çok uyumluyduk birbirimize. Kendisi zaten çok başarılı bir oyuncu. Arda’nın şu anda olması gereken yerden çok çok daha ileride olması gerekir, olacak da. Arda ile ilk filmimiz, umarım ileride başka projelerde de birlikte çalışırız” diye konuştu.

“BİR ALİŞAN, BİR BEYAZ, BİR DE ARDA KALMIŞTI ZATEN MÜZMİN BEKAR”

Bir soru üzerine Arda’nın aşk hayatına da değinen Özay, “Alişan bile evleniyor. Bir Alişan, bir Beyaz, bir de Arda kalmıştı zaten müzmin bekar” dedi.

Arda Kural, Tuğba Özay ve Metin Yüksel’in başrollerini üstlendiği Nefrin, 2 Haziran Cuma günü vizyona girecek. Kırıkkale'nin Derice köyünde yapılan çekimlerde köy halkı da rol alırken, filmin yönetmeni Gülşen Güner ise, Türkiye'de korku filmi çeken ilk kadın yönetmen oldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr