Antalya- Kemer karayolunda jandarmaya ait askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada iki asker yaralandı. Olayda askeri araç dışında ayrıca biri tur otobüsü 2 araçta da hasar meydana geldi. Askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamayı, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olarak bilinen TAK üstlendi.

Olayla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan 5 sanık hakkında, 'terör örgütü üyesi olmak', 'örgüt adına faaliyette bulunmak', 'kamu görevlisini icra ettiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs etmek' suçlarından Antalya 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine başlandı.
Duruşmada, bu eylemden tutuklu sanıklar Çetin K., Faik A., Halil E., Nafi Y. ve Tahsin T. ile avukatları hazır bulundu. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, patlamayı olaydan sonra televizyondan öğrendiklerini ddia ederek, tahliyelerini ve beraatlarını istedi. Duruşmada, patlama nedeniyle kullandığı tur aracı zarar gören Ali Ş. de sanıklardan şikayetçi oldu.

Mahkeme heyeti, iddianamede anlatılan patlama olayı ile sanıklar arasında somut bir bağ bulunduğuna ilişkin yeterli delil bulunmadığı kanaatine vararak, tutuklu 5 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Duruşma ertelendi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr