Muratpaşa ilçesi Üçgen Mahallesi'nde bulunan Giritli Parkı'nın, Şarampol Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından otopark alanına çevrilmek istenmesi tartışmalara neden oldu. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, park için referandum düzenlenmesine karar verdi. Bu kapsamda Cumhuriyet ve Üçgen mahallelerinde oturan ve seçmen kütüğüne kayıtlı 16 bin seçmen ile Şarampol esnafı, 08.30-17.00 saatleri arasında iki muhtarlıkta kurulan sandıklarda oy kullandı.
BARDAK VE BROŞÜR TARTIŞMASI

Referandum sürecini Üçgen Mahalle Muhtarlığı'nda takip eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, AKP Muratpaşa ilçe Başkanı Hasan Bozdemir, 22. Dönem Antalya eski milletvekili Tuncay Ercenk ile CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul arasında bardak ve broşür tartışması yaşandı. Seçim ortamının sağlıklı olmadığını iddia eden 'hayır' cephesi, Birol Ekici ve AKP Muratpaşa ilçe Başkanı Hasan Bozdemir ile sözlü tartışmaya girdi. Hayır cephesi oy kullanımında bardak dağıtılamayacağını söylerken, Genel Sekreter Ekici ise bardakların Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in hediyesi olduğunu söyledi. Tuncay Ercenk, bir ara görevlilerin bulunduğu masalardaki bardakları kaldırdı. Ancak bardaklar tekrar masaya konuldu.  

Bardak ve broşür tartışmasına mahalle sakinleri de katılınca gerginlik yaşandı. Sivil polisler sürekli "Bir bardak, bir ağaç eder mi?" diyerek sözlü protestoda bulunan bir mahalleliyi bulunduğu ortamdan uzaklaştırdı. Mahalle sakinlerinden bazıları, parklarının yıkılmaması gerektiğini ve mahallelerine otopark yapılmasını istemediklerini dile getirdi. Genel Sekreter Birol Ekici ve AKP Muratpaşa ilçe Başkanı Hasan Bozdemir, daha önce bir referandum yaptıklarını, ancak halktan gelen yeni isteğe göre bir daha referanduma gittiklerini ifade etti.
Mahallesine otopark ve ağaçların kesilmesini istemediğini söyleyen bir kadın oy kullanımının ardından kendisine verilen bardağı yere atarak kırdı. Diğer oy kullanan vatandaşlar kırılan bardak parçalarından yaralanabileceklerini söyleyerek, kadına tepki gösterdi.

Oy katılımının yüksek olduğu seçime, Zehra Ay adlı yaşlı kadın, yakınlarının yardımıyla tekerlekli sandalyede geldi. 

REFERANDUMDA HAYIR ÇIKTI

Referandum sonuçları saat 18.30 itibariyle kesinleşti. Bu sonuçlara göre, Cumhuriyet Mahallesinde 1232 kişi oy kullandı. 1010 kişi Hayır, 221 kişi Evet dedi. Üçgen Mahallesinde 2027 kişi oy kulandı. 1851 kişi Hayır, 176 kişi Evet dedi.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr