BirGün'den Burcu Cansu'nun haberine göre, 10 Ekim Katliamı sonrası “kan anonsu” yaptığı için dönemin Sağlık Bakanı Müezzinoğlu tarafından hedef gösterilen Haber Sen MYK üyesi Korhan Rüzgar hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Korhan hakkında, "Kamu görevini usulsüz üstlenilmesi" suçlaması ile açılan davanın ilk duruşması yarın Ankara 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

10 Ekim Katliamı sonrası dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara Numune Hastanesi önünde “kan anonsu” yapan KESK’e bağlı Haber Sen MYK üyesi Korhan Rüzgar'ı, 'provokatör" diyerek hedef göstermesinin ardından Mart ayında soruşturma başlatıldı. Savcılık, hakkında soruşturma başlattığı Rüzgar'ı 'halkı galeyana getirmek, korku ve kargaşa yaratmayı hedeflemek' ile suçladı.

İlk duruşma yarın

Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit ve görevi kötüye kullanma suçlamaları ile ilgili takipsizlik kararı verilen Rüzgar hakkında, kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi ile ilgili dava açıldı ve yargılama süreci başlatıldı. "Kamu görevini usulsüz üstlenilmesi" suçlaması ile açılan davanın ilk duruşması yarın Ankara 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 10.50’de görülecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr