İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü bugünkü açıklamasında “Türkiye konusunda sabırlı davranıyoruz ancak sabrımızın da bir sınırı var. Türk makamlarından, İran hakkında yaptıkları konuşmalarına daha fazla dikkat edip, bu tip sözlerin tekrarlanmamasını temenni ederiz. Türk dostlarımız bu tip ifadelerini tekrarlarsa biz de susmayıp karşılık vereceğiz” demişti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan İran'ın açıklamalarına sert yanıt geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, yaptığı açıklamada "Bölgedeki krizler nedeniyle ülkesine mülteci olarak sığınan insanları dahi savaş alanına sürmekten çekinmeyen bir ülkenin bölgedeki gerginliğin ve istikrarsızlığın sorumlusu olarak başkalarını itham etmesini kabul etmek de anlamak da mümkün değildir" dedi.

'KASIMİ'NİN İFADELERİ GERÇEKLE BAĞDAŞMIYOR'

Müftüoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi'nin, ülkesinin bölge politikalarının takdir edildiği ve adil bulunduğu yönündeki ifadeleri, Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı gibi uluslararası platformlarda bu ülke hakkında yoğun olarak dile getirilen endişe ve şikayetler karşısında büyük bir çelişki oluşturmaktadır."

Dışişleri sözcüsü Müftüoğlu, İran'ı 'yapıcı adımlar atmaya ve bölgesel politikalarını gözden geçirmeye' davet etti.

İran'dan çok sert Erdoğan çıkışı: Tekrarlarsa susmayıp karşılık vereceğiz

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr