Lüleburgaz'da Mayıs ayında üst geçit ve ilçe binasına asılan pankartlara polis tarafandın ceza kesilmiş ve pankartlar indirilmişti. Konu ile ilgili açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Özgür Kaya pankartların AKP İlçe Başkanı Tanzer KOÇ'un indirdiğini açıkladı.   LÜLEBURGAZ İLÇE BAŞKANLIĞINDAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE;   11 Mayıs 2016 günü Lüleburgaz’da astığımız “ Türkiye Laiktir, Laik Kalacak! ” ve  Anayasanın ikinci maddesini “Türkiye Cumhuriyeti Demokratik, Laik, Sosyal bir hukuk devletidir” yazdığımız pankartlara kesilen ceza ile ilgili Lüleburgaz Sulh Ceza Hâkimliğine itiraz etmiş ve evrakları talep etmiştik.   Gelen evraklarda şikâyetçinin AKP Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer KOÇ olduğunu ve partinin mührünün imzası ile dilekçenin verildiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.   Cezanın kesildiği  11 Mayıs günü CHP Milletvekili Turabi Kayahan Türkiye Büyük Millet Meclisinde kesilen cezayı AKP’li bakana sormuş ve bakan “Türkiye Cumhuriyeti Demokratik, Laik, Sosyal bir hukuk devletidir” bu da hiçbir şekilde tartışmaya açık bir konu değildir, bu AK partinin hükümetimizin de temel görüşüdür, anayasanın vazgeçilmez ilkesidir, bu noktada hiçbir tartışmaya biz taraf değiliz diyerek açıklama yapmıştır.

Konunun kamuoyunun gündemine gemlisinden sonra AKP İlçe Başkanı üst üste açıklamalar yaparak CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı paranoyak olmakla suçlamış ve cezayı CHP’li Belediyenin ketsini iddia etmiştir.

Oysaki bugün elimize ulaşan mahkeme evrakları ile AKP’nin ikiyüzlüyü ve riyakârlığı laiklik ve Cumhuriyet karşıtlığı bir kez daha tescilinmiş oldu.

29.04.2016 tarihinde pankartları şikayet eden AKP Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer KOÇ mu yalan söylüyor yoksa, 11.05.2016 tarihinde soru önergisine cevap veren Bakan Fikri IŞIK mı yalan söylüyor. Ve bütün bunları yaparken dönüp CHP’yı suçlamak, CHP’li Belediyeyi suçlamak nasıl bir insanın ve siyasetçinin işidir.

Her konuda pisliğe batmış AKP kendi pisliğini iftiralarla kapatamaz.

Anayasanın ikinci maddesi yazılı olduğu pankartının ve “Türkiye Laiktir, Laik kalacak” pankartının indirilmesi için harekete geçen AKP neden rahatsız olmuştur.

Başkanlık sistemi Anayasa değiştirilerek Anayasanın değiştirilemez maddelerin değiştirerek mi gerçekleşecektir.

Bu kadar aciz duruma düşmüş ve yalanları Lüleburgaz ikinci sulh ve ceza hâkimliliğin soruşturma evrakları ile ispatlanmış AKP İlçe Başkanı istifa edecek midir?

Cumhuriyetin kalesi Trakya’da Anayasaya saldırmaya kalkmak, Laikliğe saldırmaya kalkmak, çocuklarına bırakacağa en kötü mirastır.

Siyasetçiler hata yaparsa hatasının bedelini siyasetten öder ve AKP Lüleburgaz İlçe Başkanına düşen derhal istifa etmektir. Tekrar tekrar söylüyoruz Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece Anayasanın değiştirilemez maddeleri değiştirilemez Laiklik Anayasa’dan çıkartılamaz.   Cumhuriyet Halk Partililer Cumhuriyeti, Anayasayı ve Atatürk devrimlerini her ne pahasına olursa olsun sonsuza kadar koruma azim ve kararlığındadır.                                Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulurKaynak: Cumhuriyet.com.tr