Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde şehit düşen Yüzbaşı Alper Kalem'in, Amasya'da yaşayan ailesine acı haber verildi. Bahçeleriçi Mahallesi'nde yaşayan babası 52 yaşındaki emekli Astsubay Mehmet Ali ile 50 yaşındaki annesi Sevim Kalem'e acı haber, askeri yetkililer ve Müftü vekili Adem Ayrancı tarafından verildi. Şehidin baba evi ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. 35 yaşındaki Elif Kalem'le evli olan Şehit Jandarma Yüzbaşı Kalem'in 10 yaşında Ilgın ve 6 aylık Almina isminde iki kız çocuğu bulunduğu belirtildi.

Nusaybin'den art arda acı haberler: 2 şehit



Kayseri 1'nci Komando Tugay Komutanlığı'nda görev yapan Şehit Yüzbaşı Kalemin’in geçici görevle Nusaybin'e gittiği belirtilirken, acı haberle yıkılan baba Mehmet Ali Kalem, "Oğlum imanlı, Kuranlı bir evlattı. Keşke ben de onun gibi şehit olabilsem" diyerek gözyaşı döktü. Şehit yüzbanının babası Kalem, "Oğlum müsait olduğunda beni arıyordu. Biz telefon çaldırıp olmadık yerde rahatsızlık vermemek adına rahatsız etmiyordum. Allah’ım ondan razı olsun” diye konuştu. Şehit yüzbaşının annesi Sevim Kalem’i, komutanlar sakinleştirmeye çalıştı.
Şehidin yarın Amasya'da toprağa verileceği belirtildi.

AİLESİ KONYA'DA YAŞIYOR

Bir süre önce Konya'da görev yapan ve daha sonra tayin olduğu Kayseri'den Mardin'in Nusaybin İlçesine geçici olarak görevlendirilen Amasyalı şehit Yüzbaşı Alper Kalem'in eşi ve çocukları Konya'da yaşıyor. Aslen Amasyalı olan şehit Yüzbaşı Alper Kalem’in eşi Elif Kalem ve çocukları 10 yaşında Ilgın ve 6 aylık Almina ile birlikte kaldığı Konya’nın merkez Meram İlçesi Orgeneral Tural Mahallesi’nde bulunan askeri lojmandaki evine şehit ateşi düştü. Kalem’in şehit olduğu haberi askeri yetkililer tarafından ailesine bildirildi. Lojmanların bulunduğu bölgeye basın mensupları alınmazken, şehit yüzbaşının eşi, çocukları, kayınpeder ve kayınvalidesinin lojmanda kaldığı öğrenildi. Lojmanın kapısının önünde de bir ambulans hazır bekletildi. Şehit Yüzbaşı Alper Kalem’in Konya’daki ailesinin askeri tören için uçakla Mardin’e gideceği öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr