“FETÖ’nün darbe girişimine iştirak eden medya unsurları soruşturması” kapsamında haklarında dava açılan yazar Ahmet Altan, kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan ve gazeteci Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 17 sanık bugün ilk kez hâkim karşısına çıkıyor. Altan kardeşler, Ilıcak ve Ekrem Dumanlı için 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. Yargılama, Çağlayan Adalet Sarayı’nda bulunan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

‘Suç işlediler’ iddiası

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Altan kardeşler ile Nazlı Ilıcak’ın darbe girişimini öncesinden bildikleri, darbe girişimine zemin hazırlayan söylem ve propagandalarda bulundukları iddia edildi.

Bu üç isim hakkında, darbeye teşebbüs suçunu oluşturan, “Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” ve “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Altan kardeşler ile Ilıcak’ın söz konusu suçu FETÖ terör örgütü adına işledikleri belirtilerek “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme” suçundan ayrıca 7 buçuk yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr