Tek bir vekile tehdit yoluyla baskı yapmanın, tüm parlamentoya saldırmakla eşdeğer olduğunu" vurgulayan Lammert, Türkiye'den özellikle siyasetçiler tarafından yapılan eleştirilerin meclis üyelerine yönelik tehdit ve hakaretlere zemin hazırladığına işaret ederek, "Türkiye'deki bazı üst düzey politikacılar açıklamalarıyla, Ermeni soykırımı kararı nedeniyle Meclis üyelerine nefret dolu tehditler ve hakaret içeren söylemlere kısmen ön ayak oluyor" eleştirisini getirdi.

Lammert "21. yüzyılda demokratik bir seçimle işbaşına gelmiş bir cumhurbaşkanının, yine demokratik seçimle görevlendirilmiş Alman Federal Meclis üyelerinin Türkiye kökeninden şüphe etmesine, kanlarını 'bozuk' olarak nitelendirebileceğine hiç ihtimal vermezdim" dedi ve "Meclis üyelerinin bir de teröristlerin uzantısı olduğu yönündeki iddialarını tamamen geri çeviriyorum" şeklinde konuştu.

Federal Meclis Başkanı, "Yasaların imkânı dahilinde konuyla ilgili gerekli yanıtı vereceğiz" dedi.

Alman Sol Parti'nin teklifiyle bugün Federal Meclis'te Erdoğan'ın açıklamaları görüşülecekti. Ancak Sol Parti Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert'in konuyla ilgli açıklamalarını "güçlü ve yeterli" buldu ve oturum talebini geri çekti.

(Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr