Adana'nın Aladağ ilçesindeki 3 katlı Özel Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'ndaki 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği 22 kişinin de yaralandığı yangının nedenine ulaşıldı. Yangın, bir gün önce değiştirilen elektrik sayacı nedeniyle çıkmış.

Öğrencilerin verdiği bilgiye göre yangından bir gün önce yurdun elektrik sayacı değiştirilmiş. Öğrenciler, değişen sayacın görevliler tarafından kontrol edildiğini görmediklerini ifade etti.

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören yaralıların ailelerinin de telaşlı bekleyişi sürüyor.

BirGün'den Meltem Yılmaz'ın edindiği bilgiye göre, öğrencilerden B.G., "Yangın çıktığını anlaşılınca yurtta büyük bir panik yaşandı. Çok korktum ve üçüncü kattan aşağı atladım. Kol ve bacağımda kırıklar ve belimde ezilme var" ifadelerini kullanırken annesi ise "Kızımın yaşadığına dua ediyorum. Şoktayım" dedi.

Yıllık 700 lira kira

Aladağ kız öğrenci yurdunda yoksul ailelerin çocuklarının kaldığı, yurdun yıllık kirasının ise 700 lira olduğu öğrenildi.

Yangın merdiveni kilitli

11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 22 öğrencinin yaralandığı yurt faciasında ihmalin boyutunu gösteren bir detay da ortaya çıktı. Ölen çocukların cesetleri birbirlerine sarılı bulundu. Adana Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yurdun yangın merdiveni kapısının kilitli olduğunu, öğrencilerin bu nedenle kaçamadığını açıkladı.

Sözlü, konuyla ilgili "Yangın merdiveni çocukların cesetlerine ulaşıldığı bölge. Tahminim, yangın merdiveninin kilitliği olduğu anlaşılıyor, açamamışlar. Çocuklar 11-14 yaşındalar” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr