Abdülhamit Gül, partisinin Gaziantep İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Şahinbey Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Gül'ün yanı sıra, AKP Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan ile Nejat Koçer, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda konuşan Gül, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile olan müzakereleri dondurma kararını tanımadıklarını kaydederek, şöyle dedi:

"Türkiye 53 yıldır terbiye odasının kapısında bekletilip, 'Evet efendim denilerek' kapıda bekletilecek bir ülke değil. Türkiye, Avrupa Birliği ile ilgili bütün taahhütlerini yerine getirdiği halde ve Avrupa'nın selamete ve ekonomisinin de güvencesi olacak çok önemli bir ülke olmasına rağmen, Türkiye'yi terbiye etmek isteyenlerin almış olduğu bu kararı Türkiye asla tanımamıştır, tanımayacaktır. Burada kararını gözden geçirmesi gereken Avrupa Birliği'dir, bu Avrupa Birliği'nin kendi sorunudur. Ama her halükarda Türkiye bu anlamdaki duruşunu muhafaza etmektedir."

CHP'nin anlamsız bir muhalefet içinde olduğunu savunan Gül, Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirirken şunları söyledi:

"CHP diyor ki, 'Ben bu şeye karşıyım.' Daha ne olduğunu görmedin ki neye karşısın? Biz daha oturup da kamuoyuna 'bizim önerdiğimiz model budur' demedik. Önce gör bir taslağı, neresi demokrasiye aykırı, neresinde bir sorun var? İletirsin bize, söyle bakalım kamuoyuna anlat. Asla daha görmediği metin için bile 'istemezük' diyen bir muhalefet anlayışının bu ülkeye verebileceği hiç bir şey yok. 'Ben böldürmem' diyor. Bizim getirmiş olduğumuz sistemde ki biz bunu defalarca söyledik; biz federasyon ya da eyalet modelini istemiyoruz. Böyle bir şey yok. Üniter devlet sistemini ön gören bir hükümet modelimiz var. Bunun üzerine çalışıyoruz ve Türkiye'nin devletiyle, milletiyle bölünmez bütünlüğünü tahkim eden daha da güçlendiren bir Anayasa değişikliğini öneriyoruz. Tek millet, tek meclisin olduğunu öne çıkaran, vurgulayan, eyaletin olmadığı üniter bir yapıyı tahkim eden bir yapıyı öneriyoruz."

CHP'nin, PKK'ye ve HDP'ye destek veren mitinglerde onlarla kol kola olduğunu iddia eden Abdülhamit Gül, "Türkiye’de milli güvenlik sorunu olarak Kemal Kılıçdaroğlu sorunu yaşanmaktadır. HDP Eş Başkanları cezaevindeler ama onlar orada rahat durabilirler. HDP Eş Başkanı gibi Kemal Kılıçdaroğlu dışarıda açıklamalar yapmakta, siyaset yapmaktadır. HDP'nin 3'üncü Eş Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmuştur. Siyaset yapmaktadır. Atatürk’ün kurduğu CHP 'sırtımızı teröristlere dayadık' diyenlerin destekçisi olan, onların yanında duran, onların dublörlüğünü, suflörlüğünü yapan bir parti haline gelmiştir" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr