Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında, genel başkan olmasının ardından ilk kez konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum. AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nın ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz ve geleceğimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Misafirlerimize de hoşgeldiniz diyorum. Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum.

Manisa'da yaşanan depremden dolayı, bölgede yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Dün vefat eden gönül insanı Ahmet Er'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Hem rahatsızlığından dolayı kendisine şifa temennisinde bulunurken kısa da olsa hoş bir sohbetimiz olmuştu.

Türkiye terör örgütleri ile yürüttüğü mücadelesinde çok önemli mesafeler katettiği bir dönemden geçiyor. Son 2 ayda 336 teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçlerimiz maalesef 43 de şehit vermiştir. Terör örgütünün geçmişte girilmemiş inlerine girip teröristlere dağları dar eden güvenlik güçlerimize şahsım, milletin adına şükranlarımı sunuyorum.

"1044 GÜN SONRA YENİDEN..."

1044 gün sonra bir kez daha bu salonda sizlerle olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Anayasa değişikliğinin 25 milyon 157 bin gibi demokrasi tarihimizin rekoru olan evet sayısı ile kabul edilmesinin ardından biz de bu hakkımızı kullanmış oluyoruz. Durmak yok yola devam. Bundan sonra partimizin tüm çalışmalarında beraber olacağız ve bundan sonra işimiz çok daha zor. Bunu da özellikle ifade etmek durumundayım. MYK ve Grup Toplantılarımıza mümkün olduğu kadar katılmaya çalışacağım. Katılamadığım toplantılara da genel başkan vekilliği ile birlikte Binali Yıldırım kardeşim başkanlık ederek yürütecek. Kendisi demokrasi tarihimize altın harflerle yazılacak bir süreci yürütmüştür. Sayın Yıldırım'a sizler ve milletim huzurunda teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum." 

"BU ÜLKEYE GERÇEK MANADA REFAHI GETİREN AK PARTİ OLMUŞTUR" 

"Milletimize iten değil kucaklayan, bölen değil birleştiren, haklı zayıfları koruyan bir yönetim anlayışı vadetmiştik. Toplumsal merkezi siyasi merkeze taşıma sözünü vermiştik. Bu da Türkiye'nin siyasi hayatında bir ilkti. Elbette programımızda yer alan hususlardan halen yapamadıklarımız var. Onları da yeni yönetim sistemimizle birlikte gerçekleştirmek imkanı elde edeceğiz. AK Parti çizgisinde en küçük bir sapmaya meydan vermemiş bir partidir. Bu ülkeye gerçek manada refahı da getiren AK Parti olmuştur." 

"AK PARTİ DEMOKRATTIR, CUMHURİYETÇİDİR, MİLLİDİR" 

"AK Parti demokrattır. Bunun için milli iradeyi, sandığı hep en üstte tutmuştur. AK Parti cumhuriyetçidir. PKK gibi eli kanlı, FETÖ gibi örgütlere değil, sadece millete teslim olmuştur. AK Parti millidir, yerlidir. Bunun için attığı adımlarda şu veya bu gücün değil sadece milletin ne dediğine, halkın ne istediğine bakmıştır. AK Parti kucaklayıcıdır. Kökenine, meşrebine, inancına bakmaksızın kendisinin doğal bir parçası olarak görmüştür. Bunun için her fırsatta 80 milyon vatandaşımızın tamamının gönlünü kazanmaktır." 

Türkiye 6.5 milyar dolarlık insani yardımla dünyaya örnek olmuş bir ülkedir. Başkası yok. Kıllarını kıpırdatmayan ülkelere biz insanlık dersi verdik. 

"AK PARTİ DEVRİMCİ BİR PARTİDİR" 

"AK Parti elbette, aynı zamanda muhafazakardır. Milletimizin değerlerine saldırılmasına karşı çıkmış, bu değerlere sımsıkı sahip çıkmıştır. Bunun için AK Parti, açıkça söylemek lazım; devrimci bir partidir. 'Devrimciyim' diye söyleyenlere sesleniyorum, AK Parti'nin attığı adımları hanginiz attınız. Bizi bile kapatmaya yeltendiniz. AK Parti'nin varlığı onları ciddi manada ürkütüyor. Aynı şekilde bu ülkede kılık kıyafet noktasında bizim yavrularımızı üniversite kapılarından kovanlar siz olmadınız mı? Nerede özgürlüğünüz? 'Özgürlük benim sınıfımda olanlara olur' mantığı yoktur, böyle bir şey olamaz. Her yerde başı açık, örtülü el ele kol kola yürüyorlar. Demek ki oluyor. Bu milletin fertlerini birbirine düşman ettiğiniz sürece bu ülkede bu millet size iktidar vermez." 

YÜKSEKOVA VE CİZRE'NİN İL OLMASI

Ekonomi alanında geçmişte yapılanların tamamının kat be kat fazlası hizmetler bizim dönemimizde gerçekleşmiştir. 'Burada bizim milletvekilimiz yok, buraya havalimanı yapmayalım' demedik. Yüksekova ve Cizre'ye şehir sözümüz var, il yapacağız. Hakkari'deki şehri Yüksekova'ya taşıyoruz. Olay sadece bazı kurumların taşınmasıdır. Olay budur. Şırnak Cizre ile Hakkari de Yüksekova ile buluşarak çok daha güçlü bir şehir olmanın fırsatını yakalayacak."

"BUNLARI VATANDAŞLIKTAN ÇIKARACAĞIZ, İADE ETTİNİZ ETTİNİZ..."

'Yüyüyeceksin milletin yürüyecek arkandan' Yürüdü, öyle yürüdü ki, FETÖ'nün kahpe iz sürücülerine bu ülke teslim edilmedi. Şimdi duruşmalar başladı. Bizler bütün şehitlerimizin ailelerine bu mahkeme kararları ile hakların iadei itibarın sağlanmasını temin edeceğiz. Dünyada bunları korumaya kalkan ülkelere karşı da yargı kararları deyip bunları da onların önüne koyacağız. Şimdi de dünyaya sesleniyorum; Eğer sizler iadei itibara yardımcı olmazsanız bilesiniz ki yarın birgün sizlerin de bizim elimize düşenleriniz olduğu zaman istediğinizde bunları bizden alamayacaksınız. Bunları da inşallah vatandaşlıktan çıkaracağız, iade ettiniz ettiniz etmediğiniz zaman da kusura bakmayın. Men dakka dukka. Biz de bunu yaparız. MKYK'da henüz 20'li yaşların başındaki iki kızımız yer aldı. Bunun yanında 40 ve daha yaş altı gruptan 16 vatandaşımız bulunuyor. Meclis grubumuzuun yaş ortalaması da 52.

"MİLLETİMİZLE İRTİBATIMIZIN ZAYIFLADIĞI GÜN ALLAH KORUSUN BİTTİĞİMİZ GÜN OLACAKTIR"

Milletimiz bizden hiç vazgeçmedi. 367 garabeti, kapatma davası, gezi olayları, FETÖ ile PKK ile mücadele başta olmak üzere her kritik hadisede milletimiz yanımızda yer aldı. 15 Temmuz'la birlikte artık can borcumuzun da olduğu milletimize artık daha fazla hizmet edebileceğimizi düşünüyorum. Bakanlarımızdan 180 günlük eylem planı istedim. Bu program da vatandaşlarımızın sorunlarına hızlı çözüm olacaktır. 2023 hedeflerimiz zaten asıl başarı çıtamız olarak geçerliliğini sürdürüyor. Yeni bir çalışmaya da başladık. 2053 vizyonumuzun alt yapısını oluşturacaktır. Her reform asıl olarak yasa ve anayasa değişikliği demektir. 2019 seçimleri ile birlikte yürürlüğe girecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için uyum yasaları çıkarılacak. Milletimiz için, ülkemiz için bu yükü hep birlikte omuzlayacağız. Yeni Türkiye'nin inşasında omurga görevini yine sizler üstleneceksiniz. AK Parti milletin bağrından çıkmış bir partidir. Milletimizde irtibatımızın zayıfladığı gün Allah korusun bizim bittiğimiz gün olacaktır.

"MİLLETİMİZİN TAMAMINA ULAŞACAK BİR ÇALIŞMA PROGRAMI HAZIRLIYORUZ"

Siyasette ciddi bir rakibimiz olmadığı için bir anlamda hizmetler konusunda kendimizle yarışıyoruz. Başarı çıtasını sürekli daha yukarıya taşıyoruz, taşımak mecburiyetindeyiz. 16 Nisan'da kabul edilen anayasa değişikliği ile artık çıta yüzde 50+1'e yükseldi. 2011 ile ve 1 Kasım'da aldığımız tarihimizin en yüksek oy oranları dahi artık yeterli değil. Her ikisinde de yüzde 50'nin üzerine çıkmadan milletimize arzu ettiği hizmeti veremeyiz. Sandıkta yüzde 50'nin üzerine çıkmak için milletimizin tamamını kucaklamak zorundayız. 80 milyonun tamamına ulaşacak bir çalışma programı hazırlıyoruz.

"TEŞKİLATLARIMIZI GÜNCELLEYECEĞİZ"

"İl teşkilatlarımızı, ilçe teşkilatlarımızı tamamını güncelleyeceğiz. Çünkü ortada bir metal yorgunluğu var. 2019'a hazırlanmamız gerekiyor. İlgili birimlerimizin bu hazırlıkları yapması gerekiyor. Bakanlıklarımız da hazırlıklarını hazırlayarak 2019'u, 2023'ün programını güncellemek durumundadır. Durmak yok, yola devam."

 

ASKERİ TÖREN DÜZENLENMEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Başkanı olarak konuşma yapmak üzere Meclis'e geldi. Erdoğan'ı Meclis girişinde TBMM Başkanı Hüseyin Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve partililer karşıladı. Meclis'e Genel Başkan sıfatıyla gelmesi nedeniyle Erdoğan için askeri karşılama töreni düzenlenmedi. TBMM Başkanı Kahraman'ı makamında ziyaret eden Erdoğan, ardından konuşmasını yapmak üzere AKP Grup Salonu'na geldi. Grup toplantısında ilk kez beş grup başkanvekili divanda yer aldı. Grup toplantılarında normaldebir grup başkanvekili oturumu yönetir, grup yönetim kurulu üyeleri de yanında oturuyordu.

"GRUP SİZİ ÖZLEDİ"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Grup sizi özledi Cumhurbaşkanım" diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

"16 Nisan'da anayasayı milletimizin onayıyla değiştirdik. Değişikliklerden en önemlisi seçilen cumhurbaşkanının partisiyle bağının kesilmesinin ortadan kaldırılmasına yönelik maddedir. Bugün bu maddenin gereği yerine getiriliyor. Yeni dönem atılım dönemi, reform dönemi, ilk günkü heyecanla Türkiye'nin gelecek hedeflerine koşar adımlarla gitme dönemidir. Yeni dönemin ülke ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Artık Türkiye'de hiçkimse milletin kayıtsız şartsız iradesini yok sayarak demokrasi dışı girişimlere teşebbüs etmeyecek. Vesayetçilerin bundan sonra işlerinin çok zor olduğunu bu millet gösterdi. O gece yaptığınız çağrı akın akın Anadolu'nun bütün köşesine yayıldı. Ülkeye sahip çıktı, geleceğe sahip çıktı, demokrasiye sahip çıktı. Böyle bir milletin karşısında şapka alıp gidilmez, şapka çıkarılır."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr