Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bir çocuğa sistematik cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 10’u tutuklu 86 kişinin yargılandığı dava kapsamında, aralarında AKP Kulp İlçe Gençlik Kolları Başkanı M.K.’nin de olduğu en az 10 kişi gözaltına alındı.

D'nın haberine göre, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 13 Haziran 2014 ve 21 Mart 2015 tarihleri arasında cinsel istismarına maruz bırakılan F.’nin şikayeti üzerine 10’u tutuklu 86 kişinin yargılandığı dava Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı.

Dava kapsamında bugün sabah saatlerinde Kulp ilçesinde aralarında AKP Kulp İlçe Gençlik Kolları Başkanı M.K.'nin de olduğu en az 10 kişi gözaltına alındı.

NE OLMUŞTU?

Olayla ilgili soruşturmayı geçtiğimiz Ekim ayında tamamlayan savcılık, 10 şüphelinin “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “Cinsel amaçlı çocuğu hürriyetten yoksun kılma” suçlarından 44.5’er yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi. Hazırlanan iddianamede, cinsel istismara maruz bırakılan F.’nin çok sayıda kişinin saldırısına uğradığı tespit edildi.

BARO VE İHD’NİN KATILMA TALEBİ KABUL EDİLDİ

İddianamenin kabul edilmesinin ardından tutuklu 10 sanığın yargılanmasına Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar, mağdur avukatları ve çok sayıda kişi katıldı. Duruşmada ifadeleri alınan tutuklu faillerin tümü, çocuk ile cinsel ilişkiye girmediklerini ve iftiraya uğradıklarını ileri sürdü. Daha sonra ara kararlarını açıklayan mahkeme, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve İnsan Hakları Derneği’nin suçtan zarar görme ihtimaline karşılık “katılan” sıfatı ile dosyaya katılmalarına karar verdi. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

 Kaynak: Cumhuriyet.com.tr