AKP’li belediyelerin yeni evli çiftlere dağıttığı skandal kitaplara bir yenisi eklendi. AKP’li Şahinbey Belediyesi’nin evlenen çiftlere dağıttığı hediye paketinde yer alan Menzil Cemaati liderlerinden Muhammed Saki Erol’a ait kitapta kadına dayak savunulurken erkeklerin kadınları nasıl dövecekleri anlatılıyor. Şahinbey Belediyesi daha önce de “nişanlı çiftlerin yalnız kalmaması, kadınların mecbur kalmadıkça taksiye binmemesi” gerektiği ifadesinin yer aldığı “Kadın ve Aile İlmihali” kitabını dağıtmış ve tepki çekmişti. AKP’li Kütahya ve Pamukkale belediyeleri de benzer kitapları dağıtmıştı.

ODA TV’nin haberine göre; yeni evlenen çiftlere dağıtılan çantadan; Muhammed Saki Erol’un kitabının yanı sıra Kuran, seccade, tespih ve takke çıkıyor. Kitaba göre “haddini aşmış kadına, ıslah edilmek için önce öğüt verilir, ardından yatakta yalnız bırakmak gibi fiili tavırlarla yola getirmeye çalışılır. Uslanmayan kadın ise dövülür”!..

Hastaya ilaç gibiymiş

Kitapta şu ifadeler yer alıyor: “Bu da fayda sağlamaz ise demek ki kadın yuvasının değil keyfinin derdindedir. Ona başka bir ilaç gerekmektedir. Bu azgın kadını boşayıp yuvayı dağıtmadan önce evin içinde ıslah etmek için kocaya tavsiye edilen ilaç onu korkutmak ve usulüne uygun dövmektir. Bu safhada kadını döverek cezalandırma, çok hassas bir iştir. Bu, ağır bir hastaya yan tesiri çok olan bir ilacı vermeye benzer.”

Kitapta dövme usulleri; “Sopa, demir gibi tehlikeli alet kullanılmayacak. Dövme gizli ve kendi evinde olacak. Kadın dövülüp, kapı dışarı atılmayacak. Kadının dövüldüğü söylenmeyecek” ifadeleriyle anlatılırken dayağın ölçüsü ise; “Yüz, göz, kafa, karın boşluğu, edep yerine vurulmayacak. Organlar zedelenmeyecek, saç yolunmayacak” diye açıklanıyor. Kitapta, “Dinimiz yoldan çıkmış nefislerin ıslahı için tedavi hükmünde dayakla cezalandırmayı meşru görmektedir. Tabii ki usulüne göre ve hukukuna riayet etmek şartıyla. İşin aslı: Dayak iki türlüdür. Biri zulüm, diğeri lazımdır. Lazım olan dayak ilaçtır...” ifadeleri kullanılırken, yoldan çıkan erkeğin kadın tarafından dövülmesinin caiz olmadığı savunuluyor.

Başkana istifa çağrısı

Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, kitabın dağıtılmasına tepki göstererek belediye başkanını istifaya davet etti.

AKP'li belediyenin dağıttığı kitaptan: Hanımlar mecbur kalmadıkça taksiye binmesin

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr