(Fotoğraf: Arşiv)   'Yan etkilerini hesaba katmak zorunda kalıyorsunuz. Terörle mücadelede ne yazık ki karşımızda yedi düvel tarafından desteklenen, gözünü kan bürümüş, Kürt halkına zerre kadar faydası olmayan bir örgüt var' diyen parti sözcüsü Aktay, AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrasında basın açıklaması yaptı. Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin Aktay, "Anayasa çalışmaları konusunda görevlendirmeler yeniden yapılacaktır, henüz kararlaştırılmış bir koordinasyon yok. Takvim henüz belli değil" dedi. 

"TERÖRLE MÜCADELEYİ BAŞKA BİR ZEMİNE GEÇİRMEK ZORUNDA KALDIK" 

Terörle mücadelenin devam edeceğini belirten Aktay şu ifadeleri kullandı:

"Terörle mücadelenin yürütüldüğü Güneydoğu bölgemiz özelinde yapılabilecek çalışmaları değerlendirdik. Terörle mücadele Türkiye'nin önemli bir olayı. Bunun yol açabileceği bir takım kırılganlıklar cereyan ediyor. Biz toplum olarak bir bütünüz. Türkiye'yi bir bütün olarak tutmak noktasında sorumluluk sahibiyiz. Bunlar çerçevesinde yürütülecek bir takım faaliyetler var. Ülkemizin Kürtlerle ilgili sorunu konusunda Ak Parti hükümeti elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Çözüm sürecinin sonunda terör örgütü bu süreci suistimal etti. AK Parti hükümeti başka bir sürece geçmek zorunda kalmıştır. Terörle mücadeleyi başka bir zemine geçirmek zorunda kaldık."
Terörün dış güçler tarafından desteklendiği vurgusunu yapan Aktay, sözlerini şöyle tamamladı:
Çözüm sürecinde önemli bir tecrübe elde ettik. Çözüm süreci bu kadar kat edilmemiş olsaydı, bugün terörle mücadelede bu kadar başarılı olmazdık. Bölge halkı samimiyetimizi gördü. Ancak bundan sonra büyük bir operasyon yapıldığı zaman bunu bir ameliyat olarak düşünebilirsiniz. Yan etkilerini hesaba katmak zorunda kalıyorsunuz. Terörle mücadelede ne yazık ki karşımızda yedi düvel tarafından desteklenen, gözünü kan bürümüş, Kürt halkına zerre kadar saygısı olmayan bir örgüt var. Bu örgüt kendi amaçlarını gerçekleştirebilmek için çocuk yaşta insanları dağa kaldırmaktadır. Çocuk haklarını savunan kuruluşların yeterince ilgilenmedikleri önemli bir husustur bu. Onların gelecekleri üzerinden pervasızca bir mücadele yürütülmektedir. Çocukları nasıl kurtarabiliriz?, bu da bizim sorunumuz. Terör örgütü şimdiye kadar önemli bir mazeret kullanıyordu, Kürtler inkar ediliyordu ama bugün öyle bir ortam olmadığına bölge halkı şahit. Operasyonların yol açtığı bir takım komplikasyonlar, tahrip edilen şehirlerin onarılması yönünde çalışmalara ihtiyaç var. Ekonomik durumu bozulan, göç etmek zorunda kalan insanlar var. Uzun vadede bu insanların rehabilitasyonu yönünde çok kapsamlı bir takım çalışmalara ihtiyaç var. Şu anda mecbur kalmış olduğumuz, 10 aydır devam etmekte olan operasyonun yan etkilerini gidermek yönünde bir toplumsal restorasyon sürecini yaşayacağız. Birçok bakanlık nezdinde önemli bir koordinasyon gerektiren bir süreçtir. Sürekli olarak duyarlı olmamız gereken bir süreç olacaktır. Süreci sürekli takip etmemiz gerekir."Kaynak: Cumhuriyet.com.tr