MHP genel başkan adayı Meral Akşener, görevden alınan partililere destek için önceki gece Gümüşhane’ye gitti. Partililer tarafından “Başbakan Meral” sloganlarıyla karşılanan Akşener, Atatürk Kültür Merkezi’nde yaptığı konuşmada MHP’nin büyük kurultayını yapabilmeleri halinde başarı elde edeceklerini ve kendisinin de Başbakan olacağını söyledi. Akşener, “Bu ülkeyi yönetmeye, refah getirmeye, huzuru sağlamaya, kardeşlik hukukunu yeni baştan canlandırmaya hazırız. Biz hazırız, milletimiz de hazır. Büyük kurultayı yapabilirsek, bu da görülüyor ki başaracağız ve Başbakan olacağım. Varsın bazı muhteremler ‘koltuk sevdalısı’ desin. Biz talibiz ve başaracağız. Buna inanıyorum. Çünkü ülkücü irade, hele de ülkücü kadınlar karar verirlerse, Abbas yolda, Abbas yolcu Abbas’tan kastettiğim de AKP iktidarıdır” dedi.

 

‘Onbaşı karşıladı’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmak için gittiği Washington’da havaalanındaki karşılanmasına değinen Akşener şu ifadeleri kullandı: “İsterdim ki; Amerika Birleşik Devletleri’nde Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bir onbaşı değil, Obama karşılasaydı keşke. Muhtarlara esip gürleyen ve Obama’yı lime lime eden Cumhurbaşkanı Amerika’ya indi, MHP genel Başkan adayı, Gümüşhane’de ‘Başbakan olacağım’ dedi onbaşı karşıladı. Yani haksızlık da etmeyelim, Çavuşoğlu da karşıladı. İnanın o onbaşının karşıladığı bir ülkücü olsaydı, şart ve ant olsun ki o uçakla geriye dönerdi.”

Akşener, dün düzenlediği basın toplantısında MHP yönetiminin, muhaliflerin açtığı ve 8 Nisan’da görülecek davaya ilişkin, Sulh Hukuk Mahkemesi’nin yetkisiz olduğu görüşünün savunulduğu raporu mahkemeye sunmasını değerlendirdi. Akşener, “Sonuçta kararı Sulh Hukuk Mahkemesi verecek. Hukukun üstünlüğüne ve yargıçların bağımsızlığına biz uyuyoruz. Herkesi mutlu eden bir karar çıkacağını düşünüyorum” dedi.

 

‘Yarı yolda bırakmam’

Bugüne kadar hiç kimseyi yarı yolda bırakmadığını ve partililerin kararlarına uyacağını vurgulayan Akşener şöyle konuştu: “Diyelim ki arzu etmediğimiz sonuç çıktı. Arkadaşlarım, ne karar verirlerse ona uyacağım. Derlerse ki, ‘Haydi abla, eve git’, hay hay. Ya da ‘2018’e yürüyeceksin’ ona da hay hay. Kader birliği ettik. Bugüne kadar hiç kimseyi yarı yolda bırakmadım, bırakmayacağım da.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr