KHK ile ihraç edilen ve geçimini sağlamak için pazarcılık yapan, ardından da tekel büfesinde çalışmaya başlayan 20 yıllık öğretmen Haydar Polat, ihraç edilenler için bu hafta kurulması planlanan komisyonun söylenenin aksine AİHM’nin yolunu kapattığını söyledi.

Polat, “Sendikanın verdiği hukuksal mücadeleyi yok sayabilirler. Komisyon sayısı yedi kişi. Bu yedi kişi 100 bin kişinin sorunlarına nasıl bakacak, ne şekilde bakacak, kendisi bile muamma. AİHM’ye gitmenin önünü kesiyorlar. Komisyon 100 bin kişinin ifadesini nasıl alacak? Haklı bulduklarını göreve iade, haksız bulduklarını mahkeme yolunu açacaklar ama ona da Ankara da tek bir mahkemeyi gösteriyorlar. 100 bin kişinin bir asliye cezaya gittiğini düşünsenize, bu mümkün değil. Bunu bile yıllara yayıp AİHM’e gitmenin yolunu kesecekler. İnsanları yıldırıp vazgeçirmeye çalışacaklar” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerimi özledim

20 yıl sınıf öğretmenliği yapan Haydar Polat, eylül ayında yayımlanan OHAL kapsamındaki KHK ile açığa alınıp ardından Resmi Gazete’de yayımlanan 675 ve 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle de görevden ihraç edilmişti.

Son görev yeri ve memleketi olan Tunceli’den iş bulmak için İstanbul’a gelerek bir süre Ataşehir’de pazarcılık yapmıştı.

Giderinin gelirinden fazla olmasından dolayı pazarcılığı bırakıp bir tekel büfesinde gece 02.00’ye kadar çalışan Polat, zar zor geçimini sağlayabiliyor. Pazarcılığı bıraktıktan sonra bir süre iş arayışına girdiğini belirten Polat, “Buradan aldığım parayla sadece asgari ölçüde hayatımı devam ettiriyorum. Yeğenimin yanında kalıyorum. Kira derdi olsaydı herhalde ödeyemezdim.

Ben öğretmenliği severek yapan birisiydim. Öğrencilerimi özledim, bir an önce işime dönmek istiyorum. Kim ister ki burada gece 02.00’a kadar çalışmayı. Psikolojik anlamda insan üstü bir çaba gösteriyorum.

Bugün Nevroz. Artık bu ülkede kanın, gözyaşının akmadığı, insanların huzur içerisinde kendisinin ifade edebildiği barış içerisinde yaşadığı bir ülke özlemini duyuyorum” diye konuştu. Polat, ihraç edilenler için bu hafta kurulması planlanan komisyonun AİHM’ye gidilmenin yolunu kestiğini, insanların yıldırılmaya çalışıldığını söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr