Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde bulunan Alman Başkonsolosluğu'na yönelik bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlendiği bildirildi.

Yerel kaynaklar saldırıda iki kişinin öldüğünü, 50 kadar kişinin de yaralandığını aktardı.

"SALDIRIYI TALİBAN ÜSTLENDİ"

Saldırı ile ilgili bir açıklama yapan Mezar-ı Şerif kenti yetkililerinden Münir Ferhad, saldırının konsolosluk binasının önünde bomba yüklü bir araçla Taliban militanları tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Taliban da saldırını sorumluluğunu üstlendi. Taliban'ın saldırıyı Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinde düzenlenen hava saldırılarına misilleme olarak düzenlediği belirtiliyor.

Bölgede yaklaşık bir hafta kadar önce NATO birlikleri tarafından Taliban'a yönelik olarak düzenlenen hava saldırısında 30'dan fazla sivilin öldüğü iddia edilmişti.

Saldırı uluslararası toplumda tepkilere yol açmıştı. BM Afganistan Temsilcisi Tadamichi Yamamoto sivillerin ölümünün kabul edilemez olduğunu belirterek bunun ülkedeki barış ve istikrar çabalarına zarar verdiğini söylemişti.

BÖLGEDE ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Alman konsolosluğunun bulunduğu bölgeye, kent yakınlarındaki NATO üssünden askeri birlikler gönderildiği belirtiliyor. Çatışmaların sürdüğü yönünde bilgiler aktarılırken, bölgede elektriklerin kesik olduğu da gelen haberler arasında.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr