TBMM darbe Girişimi Araştırma Komisyonunun 17. toplantısı başladı. AKP Burdur Milletvekili Reşat Petek, komisyonun yazışmaları ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Bazı gazetelerde yer alan "Adil Öksüz’ün 1 yıl içerisinde 100 kere yurt dışına gidip geldiği" yönündeki haberlere ilişkin Sakarya Üniversitesinden bu konuyla ilgili bilgilendirme istendiği belirtildi.

Petek, Sakarya Üniversitesinden bu konuya ilişkin 2 sayfa giriş çıkış bilgisi ve 1 sayfa da bilgilendirme notunun geldiğini söyledi. Sakarya Üniversitesinden gelen giriş çıkış bilgilerinde, Öksüz’ün 5 Eylül 2002 tarihinden 11 Temmuz 2016 tarihine kadar 52 defa yurt dışına gidip geldiği ifade edildi. Bunlardan bazılarının yıllık izin kapsamında, bir kısmının ise hafta sonu izninde gerçekleştiği belirtildi.

Öksüz’ün 2015 yılında 5 defa yurt dışına gidip geldiği, 26 Mayıs 2015 tarihinde yıllık izin kapsamında 22 gün yurt dışında bulunduğu kaydedildi. Gelen bilgilendirmede, Öksüz’ün 4 defa izin kapsamında yurt dışında bulunduğu ve diğer giriş çıkışların izin bilgisi dışında olduğu belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr