Hürriyet Gazetesi'nin AKP'ye yakın yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesine yaklaşan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısını taşıdı. YAŞ’taki atamaları etkilemek için, bazı komutanlar hakkında dosyalar sızdırılmaya ve haberler yazdırılmaya başlandığını ileri süren Selvi, bu şuranın çok farklı olacağını belirtti. Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıkları ile hava üs komutanlıklarının karargâhlarında önemli değişiklikler beklendiğini kaydeden Selvi, "Sürprizlere hazır olun derim.Sürprizlere hazır olun derim. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz sonrası yeni baştan bir yenilenmeyi mi tercih eder, yoksa kısmi değişikliklerle mi yetinir, o belli değil. Erdoğan’ın kararı şûranın kaderini belirleyecek" ifadelerini kullandı.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

YAŞ’TA SÜRPRİZLER OLABİLİR

Bu arada 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki Yüksek Askeri Şûra toplantısına 1 ay 10 gün kaldı. YAŞ’taki atamaları etkilemek için, bazı komutanlar hakkında dosyalar sızdırılmaya, haberler yazdırılmaya başlandı. Benden uyarması. Bu tür taktikler geride kaldı. Hatta ters tepebilir. Çünkü şûra çok farklı bir şûra olacak.

Yüksek Askeri Şûra’ya dönük çalışmalar başladı. Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’ın 2 yılı var.

Jandarma Genel komutanı Org. Yaşar Güler ile Genelkurmay 2. Başkanı Org. Ümit Dündar 15 Temmuz’dan sonra atandılar. Ama Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Abidin Ünal ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun görevlerindeki 2 yıllık süre doluyor. Üç kuvvet komutanının durumunun ne olacağı belli değil. Teamüllere göre emekliye sevk edilip yerlerine yenilerinin atanması gerekiyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Jandarma Genel Komutanı Org. Yaşar Güler’in getirilmesi gerçekleşir mi, yaş engeline takılmayan bazı komutanlar için 1 yıl uzatma seçeneği kullanılır mı, belli değil. Çünkü, şûrada 15 Temmuz karnesi masaya yatırılıyor. Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıkları ile hava üs komutanlıklarının karargâhlarında önemli değişiklikler bekleniyor. Sürprizlere hazır olun derim. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz sonrası yeni baştan bir yenilenmeyi mi tercih eder, yoksa kısmi değişikliklerle mi yetinir, o belli değil. Erdoğan’ın kararı şûranın kaderini belirleyecek.


Selvi'nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız...

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr