Hürriyet'in iktidara en ya yakın kalemi Abdulkadir Selvi, '2.Erdoğan döneminin kodları' başlıklı köşe yazısında 21 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yeniden genel başkanlığa döneceği AKP olağanüstü kongresi hakkında bazı kulis bilgilerini köşesine taşıdı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "manifesto" gibi bir konuşma yapacağını ileri süren Selvi, "AK Parti bir süredir yeni bir hikâye yazamıyor. Türkiye’nin önüne yeni bir vizyon koyamıyor" dedi.

Selvi, "AK Parti, 1. Erdoğan döneminde Türkiye’ye büyük hizmetler yaptı. 2. Erdoğan döneminde ise Türkiye’nin sıçrama yapması hedefleniyor. ‘Çare Drogba’ değil, ileri demokrasi" ifadesini kullandı.

Abdulkadir Selvi'nin yazısından ilgili bölüm şöyle:

 

16 Nisan referandumu gösterdi ki, AK Parti gençlerden, eğitimli kesimlerden, büyük şehirlerden ve kendi döneminde oluşan yeni sosyolojiden daha az oy alıyor. Çünkü AK Parti bir süredir yeni bir hikâye yazamıyor. Türkiye’nin önüne yeni bir vizyon koyamıyor. Oysa 15 Temmuz’da darbeyi önleyen bir hareket olarak Türkiye’nin önüne demokrasi ve özgürlüklerden oluşan bir demet sunması gerekiyordu. Kitleler daha iyi bir gelecek sunduğu için AK Parti’yi hep iktidar yaptı. Yeni dönemin ipuçları açısından Erdoğan’ın kongre konuşması önemli olacak. Cumhurbaşkanı’nın “manifesto” gibi bir konuşma yapması bekleniyor. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, ileri demokrasi ve özgürlükleri esas alan, “Cumhurbaşkanlığı vizyon belgesi”ni açıklamıştı. AK Parti kongresinde konuşma metninden ayrı olarak, “İleri demokrasi belgesi” yayınlanmıştı.

AK Parti, 1. Erdoğan döneminde Türkiye’ye büyük hizmetler yaptı. 2. Erdoğan döneminde ise Türkiye’nin sıçrama yapması hedefleniyor. ‘Çare Drogba’ değil, ileri demokrasi...

Yazının tamamı için

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr