ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen görüşmenin ardından yeniden gelişmeye başlayan Türkiye-Rusya ilişkileriyle ilgili açıklama yaptı. Kirby, 'ABD yönetiminin bu konuda bir endişesi bulunmadığını' ifade ederek "Tabii ki buna bir kısıtlama söz konusu olamaz. Kimsenin endişeli olması için bir neden yok. Biz de Türkiye ve Rusya güvenlik ve savunma konularında yeni ve farklı bir ilişki kurarsa diye endişeli değiliz. Bu, onların vereceği bir karar" dedi.

"Türkiye, önemli bir NATO müttefiki"

Sputnik'te yer alan habere göre, John Kirby, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rusya ile savunma sanayi alanında işbirliği düşünülebileceğine yönelik sözleri sorulduğunda ise 'bu konudaki haberleri görmediğini, fakat Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki ve IŞİD'le mücadelede önemli bir ortak olduğunu' söyledi. Kirby ayrıca 'Türkiye'nin NATO'da ve IŞİD karşıtı koalisyondaki üyeliğine ve katkılarına değer verdiklerini, bunun derinleşmesi ve güçlenmesi içim çalıştıklarını' sözlerine ekledi. 

Kirby, "Bize en çok yardımcı olacak şeyin retorikten öteye geçip Türkiye ile işbirliği ve ilişkiyi güçlü tutmanın yollarını aramak olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr