Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rossiya 1 televizyonuna verdiği röportajda ABD'nin Suriye ordusu mevzilerine ‘kazara' düzenlendiğini söyledikleri hava saldırısı nedeniyle Suriye lideri Esad'dan özür dilenip dilenmediği sorusu karşısında "Evet, özür dilediler" yanıtını verdi.

Lavrov, ABD'li mevkidaşı John Kerry ile bu hafta New York'ta gerçekleştirdiği görüşmeler sırasında ABD tarafının Deyr ez Zor'daki hava saldırısının hata olduğunu kabul ettiğini ve Suriye liderliğinden Rusya üzerinden özür dilediklerini aktardı.

‘KOALİSYONUN İSTİHBARATININ, SURİYE'DE KİMİN NEREDE BULUNDUĞUNU UNUTMUŞ OLMASINA İNANMAK ZOR'

Diğer taraftan Lavrov, Washington'ın Suriye ordusu mevzilerine düzenlenen saldırının ‘salt kaza' olduğunu söylemesini de sorguladı ve şunları söyledi: "Suriye'nin tüm topraklarında IŞİD'le savaşan ABD liderliğindeki koalisyonun istihbaratının kimin nerede bulunduğunu unutmuş olmasına inanmak çok zor."

‘RUSYA VE SURİYE'YE YÖNELİK TEK TARAFLI TALEPLERİ CİDDİYE ALMAYACAĞIZ'

Bunların yanı sıra Lavrov, Rusya'nın, Rus ve Suriye güçlerinin ateşkese ilişkin tek taraflı tavizlerde bulunmasına yönelik talepleri, ABD liderliğindeki koalisyonun, muhalifleri teröristlerden ayırmaya çalıştığına dair bir kanıt sununcaya kadar ciddiye almayacağını vurguladı.

‘YARDIM KONVOYUNA SALDIRI İÇİN OBJEKTİF SORUŞTURMA GEREKLİ'

Rus Dışişleri Bakanı, Halep yakınlarında bir insani yardım konvoyuna düzenlenen saldırının da objektif bir biçimde soruşturulması gerektiğini belirtti. Lavrov şunları söyledi: "İlk önce (konvoyun) havan topuyla vurulduğuna dair bilgiler ortaya çıktı, daha sonra bu bilgi ortadan kayboldu. Daha sonra helikopterlerden bahsetmeye başladılar. Kullanılan silahın ne olduğunu görebilsek herkesin neler olduğunu anlayabileceğini düşünüyorum." (Sputnik)

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr