Sputnik'in haberine göre, AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic Hahn'ın yürütülen ‘terör' soruşturmalarında ifade vermeye gitmediği için hakkında gözaltı kararı alınan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve kırmızı bültenle aranan HDP'nin Avrupa Temsilcisi Eyüp Doru ile görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.

‘TÜRKİYE'Yİ ÜYELİK TALEBİNİ ASKIYA ALMAYA MI ZORLUYORSUNUZ?'

Kocijancic, "AB'nin terörle mücadele yöntemi bu mu, yoksa Türkiye'yi üyelik talebini askıya almaya mı zorluyorsunuz?" sorusunu, "AB Komisyonu, Türkiye'deki demokratik yollarla seçilmiş tüm siyasi güçlerle görüşüyor. Bu, AB-Türkiye ilişkileri ile ülkedeki istikrarlı siyasi iklime yardımcı ve faydalı" şeklinde cevaplandırdı.

‘ŞİDDETİ VE PKK'NIN SALDIRILARINI DÜZENLİ OLARAK KINIYORUZ'

AB Sözcüsü, "AB, PKK'nın terör örgütü olduğunu söylüyor. Ancak PKK'nın Avrupa'nın her yerinde faaliyetleri var. Söylediklerinizle yaptıklarınız birbiriyle çelişmiyor mu?" sorusu üzerine "AB, PKK'yı terör örgütleri listesine ekledi ve bu kararı 28 üyenin oybirliğiyle aldı. Şiddeti ve PKK'nın saldırılarını düzenli olarak kınıyoruz. Bunu da bizim çok sayıdaki açıklamamızdan görebilirsiniz" dedi.

AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, dün HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile kırmızı bültenle aranan HDP'nin Avrupa Temsilcisi Eyüp Doru ile görüşmüştü.

‘BU 'BİZ TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİN KÖTÜLEŞMESİNİ İSTİYORUZ' DEMEKTİR'

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Hahn'ın HDP'lilerle görüşmesini eleştirerek, "Bu, 'Biz Türkiye ile ilişkilerin kötüleşmesini istiyoruz' demektir. Burada bahane üretmektir, bunlar hiçbir şekilde kabul edilebilir tutumlar değildir. Dolayısıyla herkes bu büyük stratejik ilişkinin nasıl doğru yolda ilerleyeceğine kafa yormalıdır" demişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr