Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grup askerin darbe girişiminde bulunmasının ardından askerlerle bağlantısı bulunduğu iddia edilen 14 savcı ve 22 hakim olmak üzere toplam 36 yargı mensubu Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan operasyon kapsamında 3 gün önce gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan 36 yargı mensubu bu sabah erken saatlerde geniş güvenlik önlemleri altında Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Sağlık kontrolünden geçirilen savcı ve hakimler iki ayrı otobüsle 'anayasal düzeni cebren değiştirmeye kalkmak' ve 'terör örgütü üyesi olmak' suçlarından adliyeye sevk edildi.

BURSA'DA  45 KİŞİ ADLİYEYE SEVKEDİLDİ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) talebi doğrultusunda, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla 45 hakim ve savcı gözaltına alındı. Emniyetteki yapılan sorgulamanın ardından sağlık raporları alınan 45 hakim ve savcı, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Sorgulamaları yapılan ifadeleri alınan gözaltındaki hakim ve savcılar, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek' suçlarından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevkedildiler.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr