Dünya çocuklarının 23 Nisan programı ilk olarak 20 Nisan Perşembe günü Kocaeli Valiliği’ni ziyaretle başlayacak. Çocuklar, ardından kendileri için hazırlanmış “yürüyüş yolu” boyunca 23 Nisan Ulusal Egemenlik Kortejiyle birlikte yürüyerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önüne gelecek. Burada Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çocuklara “hoş geldiniz” konuşması yaparak çeşitli hediyeler verecek.

Kardeşlik ve barış tohumları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın,

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bayram tadında kutlamak, yüreklere dostluk, kardeşlik ve barış tohumlarını ekebilmek amacıyla “23 Nisan Çocuk ve Bilim Festivali”ni her yıl düzenlediklerini söyledi. Festival aracılığıyla Kocaeli’den bir kez daha dünyaya kardeşlik mesajı göndereceklerini belirten Büyükakın, “Dünya çocuklarını, Kocaeli’deki çocuklarımızla ve onların aileleriyle misafir ediyoruz. Böylece bizim çocuklarımız da ileriye yönelik kurdukları bu dostluklarla dünya çocukları olarak yetişiyor. Dünya üzerinde arkadaşları, kardeşleri oluyor. Misafir ettiğimiz çocuklar, aynı zamanda bizim dünyadaki kültür elçilerimiz oluyor’’ şeklinde konuştu.

Üç gün boyunca 10.00-18.00 arası açık

“23 Nisan Çocuk ve Bilim Festivali” bu yıl Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde yapılacak. Festival kapsamında; yüz boyama, cam boncuk, uçurtma, bilim ve kukla gibi hem eğlendirmeye hem de öğretmeye yönelik 70’e yakın atölye kuruldu. Bu yıl iki adet sahne mevcut. Biri ulusal çaplı etkinliklerin olacağı büyük sahne, diğeri ise okulların, Bilim ve Sanat Merkezlerinin gösterileri ile kukla, balon şov gibi eğlenceli aktivitelerin yer alacağı performans sahnesi. Festival, 3 gün süresince saat 10.00 ile 18.00 arası ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Açılışta insansı robotlar gösteri yapacak

21 Nisan Cuma günü saat 14.00’te Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde Çocuk ve Bilim Fuarı’nın resmi açılış töreni gerçekleştirilecek. Tüm ülke gruplarının da katılacağı organizasyonda insansı robot gösterisine tanıklık edilecek. Bu gösteride sürpriz performanslar olacak. Robotlar selamlama konuşması yapacak. Ardından ülke gruplarının gösterileri olacak. Her ülke grubu performansını sunacak. Dikkat çekecek gösterilerden biri de robota dönüşen araç Letrons gösterisi. Türkiye’nin ilk transformersı olan arabadan robota dönüşen Letrons’u fuarımıza getiriyoruz.

 Türkiye Beyin Olimpiyatları gerçekleştirilecek

Festivalin en büyük ve önemli ayağı; zeka oyunlarının yer alacağı Beyin Olimpiyatları, 22-23 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. Türkiye’de ilk kez Kocaeli’nde yapılacak olimpiyatlarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne Türk Beyin Takımı Dünya Zeka Oyunları Federasyonu Türkiye Temsilciliği de destek veriyor. Oyunlar; Akıl Oyunları, Ekran Testi, Matematik Oyunları, Mesafeler, Mekanik Oyunlar, Optimizasyon, Sudoku oyunları, altıgenler, küp zinciri, pentominolar, mantık oyunlarından oluşacak.

 67 farklı atölye ve etkinlik

Festival kapsamında eğlenceli atölyeler, bilim atölyeleri ve kağıt müzesi atölyeleri olmak üzere birçok atölye çalışması çocuklarımızı bekliyor. Büyük sahnemizde ulusal çaplı etkinliklerimizle küçük sahnemizde yine bilimsel şovlar ve eğlenceli gösteriler çocukları hem eğlendirecek, hem de bilime özendirecek. Festival kapsamında 30 eğlenceli atölye, 22 bilim atölyesi, 9 farklı sergi ve 6 kağıt atölyesi, çocuklarımızı ve ailelerini ağırlayacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr