Kanada'daki kayalıklarda bulunan Ağustos ayından beri yapılan çalışmalar sonucunda dinazor kemiği olduğu düşünülen taşlaşmış bu fosilin 3.77 ile 4.28 milyar yıl arasında bir yaşı olduğu belirtildi.    Bulunan maddeler iplikler, topuzlar ve tüplerden oluşuyor. Araştırmalarının sonuçlarını Nature dergisinde paylaşan bilim insanları, Quebec'teki kayalıklardan aldıkları örneklerin bir insan saç telinin onda biri kadar olduğunu belirtti. 

Londra Üniversitesi tarafından araştırmalar devam ederken,daha önce bulunan fosillerde zamanları yakın olduğu için çok kesin bilgiler elde edilememişti.Fosilin yaşamın nasıl başladığı ile ilgilide bilgiler verebileceği düşünülüyor. Bulunan fosilin üstünde ki bakterilerin fosilin su ile temas etmiş olabileceği yönünde bir bilgi verdiği söyleniyor.

Avusturalya'daki Wales Üniversitesinden araştırma görevlisi Martin J.Van Kranendonk, ''bu fosil değil'' demesinin ardından araştırmacı grup yıllardır bu konular hakkında uzmanlaştıklarını belirterek çalışmalarına saygısızlık ettiği gerekçesiyle araştırma görevlisini mahkemeye verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr