Sorunlarımız büyük. Korkularımız da. Sonlarımızı ve korkularımızı düşündükçe ufalıyoruz. Belki de budur bizi ütopyasız bırakan. Düşünsek de bir yere varamayacağımıza olan inancımız ve yürüyüp de aşındıramadığımız yollar bizi alıkoyuyor belki de. Belki de küçük çözümler gerekiyordur büyük sorunlara. Büyük felaketlerin önüne küçük insanların tek tek yan yana gelerek ve adım adım gelmesiyle aydınlığa kavuşacağız belki de.
Büyük felaketler bekliyor bizi. Bazılarının olasılıkları bile belli. Küresel ısınma, büyük ekonomik krizler, yaklaşmakta olan üçüncü dünya savaşı, etnik boğazlaşmalar, ölçeği ve etkisi artan kitle imha silahları, terör, siber saldırılar, kanser, salgın hastalıklar, obezite, açlık ve susuzluk... Risk analizleri yapılan bu felaketler artık öyle çok da uzakta değil. İnsanlık felaketlerle arasındaki mesafeyi her geçen gün daha da kısaltmakta.
İnsanlıktan umudu kesmek de bu felaketler arasında. Umut kesildikçe, iple çekesi geliyor insanın bu felaket dolu geleceği. Boş umutlar ve hayal kırıklıkları birbirini besliyor günden güne. Umutlar büyüdükçe, seyre geçiyor insan: “Ne de olsa bir ben ne yaparım bu savaşta!” İş başa düşmedikçe, umut yok küçük insandan. İzledikçe distopyaya dönüşüyor ufuk. İzledikçe hayal kırıklığı artıyor, felaketler yaklaşıyor bize. Oysa küçük çözümler bizleri sahaya sokabilir. Küçük çözümlerle değişebiliriz, değiştirebiliriz kendimizi ve çevremizi. Bizleri un ufak eden küreselleşmeye karşı küçük ellerimizi birleştirerek yeni bir yol açabiliriz ufukta.
Ama önce ütopyası gerek bu yolculuğun. Küçük çözümlerden bezeli devasa bir ütopya için küçük kırıntılar gerek bize dostlar.

Ütopyamızı kırıntılardan yeniden inşa etmek için toplanıyoruz.
Tarihe amigoluk yapmaya değil, tarihe katılmaya davet ediyoruz.

 

İletişim : Enis MUSLUOĞLU [email protected]
http://www.dagarcikturkiye.com https://twitter.com/DagarcikTurkiye
https://www.facebook.com/dagarcikturkiye

Konaklama : Ergin Pansiyon 232- 731 30 78 - 232 / 731 25 88

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr