Tekirdağ’ın Şarköy İlçesi’nde CHP ilçe teşkilatı gençlik kolları, 23 Nisan’da 'Ulusal Egemenlik ve Bağımsızlık' adı altında yürüyüş düzenledi. Kortejde yer alan CHP Gençlik Kolları üyesi Burak Besli, yürüyüşün ardından polis ekiplerince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. İfadesinin ardından mahkemeye çıkarılan Besli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Üç gün sonra soruşturma savcının itirazı üzerine Tekirdağ Adliyesi'ne davet edilen Burak Besli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

CHP'LİLER TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Tekirdağ Gençlik Kolları Başkanı Hasan Güvenç Erdoğan, Burak Besli’nin tutuklanmasına tepki gösterdi. Herkesin yürüyüş sırasında aynı sloganları attığını ifade eden Erdoğan, "Suç gösterilen gerekçe ile dünyanın hiçbir çağdaş ülkesinde açılan tek bir dava bile söz konusu değilken, bu tarz bir sürü emsal davada tutuksuz yargılama sürerken, hakaret etmek ceza kanunlarında düzenlenen bir suç olmayıp ancak tazminat davası açılabilecek bir husus olarak belirlenmiştir. Ülkemizde yapılan uygulamalar hem insanlarımızın isyankar bir ruh haline girmesine neden olmakta hem de ülkemiz prestij kaybına uğramaktadır. Bu soruşturma ve tutuklamalar, düşünce özgürlüğünü sınırlamanın ve baskı yapmanın bir aracı haline dönüşmüştür ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi İlkeleri ile uyuşmamaktadır. Bu durumu protesto ediyor, arkadaşımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr