İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Sözcü gazetesine operasyon başlatıldı.
Soruşturma kapsamında gazetenin sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Melda Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı verildi.

Polis 4 kişinin ikametlerinde arama yaptı. Mediha Olgun'un gözaltına alındığı, Burak Akbay'ın yurtdışında olduğu bildirildi.

Sözcü gazetesine operasyonun nedeni olarak, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gün Cumuhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın Marmaris'te bulunduğu yeri belirtir haber yayınlanması olarak açıklandı. Sözcü gazetesinin avukatlardan Celal Ülgen, arama kararı olduğu ancak gözaltı kararına dair herhangi bir evrakın kendilerine iletilmediğini belirtti.

UĞUR DÜNDAR'DAN OPERASYONA TEPKİ

Sözcü Yazarı Uğur Dündar, operasyonun duyulması üzerine Twitter'dan yaptığı açıklamada "Bayram sabahı Sözcü'de gözaltılar varmış! Doğruca gazetem Sözcü'ye gidiyorum. Eğer Sözcü de FETÖ'cü ise, Türkiye'de herkes FETÖ'cüdür!.." dedi.



2 EYLÜL 2016'DA HABER VERMİŞTİ

Sözcü gazetesi 2 Eylül 2016'da "Sözcü'yü susturmak istiyorlar" manşetiyle çıkmıştı. Manşet haberde gazete hakkında 'FETÖ' dosyası hazırlandığı belirtiliyordu.

Gazetenin manşet sayfasında şu ifadeler yer alıyordu: "Sözcü üzerindeki baskılar artıyor sevgili okurlar. Anlaşılan o ki Türkiye’nin en etkili gazetesi Sözcü susturulmak isteniyor! Neden?

Sebep basit: Gerçekleri yazdığı ve malum çevreleri ürküttüğü için!
Sözcü'nün FETÖ'cü olduğunu iddia eden kötü niyetli birtakım zevat var!
Dahası, Sözcü hakkında savcılıkta bir dosya hazırlandığı duyumunu aldık.
Güler misiniz, ağlar mısınız?

Bu ülkede herkes FETÖ'cü olabilir ama Sözcü asla olamaz! FETÖ'nün alçak felsefesi, Sözcü'nün karakterine, yapısına, ahlakına uymaz.
Bütün haberlerimiz ve tüm yazarlarımızın yazıları ortada……

Sözcü sapına kadar Atatürkçü ve Cumhuriyetçidir.
Atatürkçü olmamız ve halktan büyük destek görmemiz birilerinin canını sıkıyor. Varsın sıksın, biz doğru yoldan sapmayacağız.

İktidar mensupları dahil herkes Pensilvanya'ya gidip “Hocaefendi hazretleri” diye Fethullah Gülen'in elini öperken ona “FETO” diyen ve Türkiye için tehlikeli bir kişi olduğunu yazan tek gazete Sözcü idi.

Fethullah Gülen'in Sözcü aleyhine açtığı 35 ceza ve tazminat davası vardır. Bu bile Sözcü'nün sağlam karakterini göstermeye yeterlidir.

Yayın hayatına atıldığı ilk günden bu yana Atatürk ilkelerinden sapmayan, Türkiye'nin marka olmuş en dürüst Atatürkçü yazarlarını bünyesinde toplayan, her nüshasında Türkiye Cumhuriyeti'ni, özgürlükleri ve ulusal birliğimizi savunan Sözcü ile FETÖ arasında bir bağlantı kurmaya çalışmak ayıptan da öte büyük bir densizliktir!"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr