Diyaliz teknisyeni olan Aycan Yücekök, 17 yıldır diyalize bağlı yaşıyordu. Yaşamı, bulunan uygun böbrek ile bir anda değişti. Nakil olan ve sağlığına kavuşan Yücekök, şimdilerde ise diyalizde tanıştığı 9 yıllık eşi için böbrek bekliyor. Çift, nakilleri gerçekleştikten sonra da bebek sahibi olmak istiyor. Aycan Yücekök 42, eşi Sevil Yücekök 40 yaşında. İkisi de yıllarını diyaliz makinesine bağlı geçirdi. Diyaliz makinesi onların hayatının dönüm noktası oldu. Tanıştıkları diyaliz makinesinde başlayan arkadaşlıkları da kısa sürede aşka dönüştü. 9 yıllık evlilikleri süresince beraber girdikleri diyaliz ünitesinden ilk kurtulan ise Aycan Yücekök oldu.

'Mucize oldu’

Yücekök, bademcik iltihabı nedeniyle böbreklerinin iflas ettiğini anlatarak “Uygun böbrek çıkmaz diye nakil listesine yazılmamıştım. Eşim ısrar edinci yazıldım. Yüzlerce kişinin yıllarca beklediği organ 3 ayda çıktı. Çok şaşırdım, mucize gibiydi. Ameliyat olduktan sonraki güne kadar bile hiç inanmadım, inanamadım” diye konuştu.

‘Bana çıkmaz demeyin’     

Medicana Bahçelievler Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hasan Taşçı da özetle şunları kaydetti: “Ülkemizde yaklaşık 80 bin kişi böbrek yetmezliği hastası. Birçok kişi ‘bana çıkmaz’ düşüncesiyle böbrek bekleme listesine kayıt yaptırmamakta. Organ bağışı sayılarının düşük olması hastalarımızı ümitsizliğe düşürmekte, herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyorum.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr