Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dördüncü duruşmasında tutuklu sanıklar Mehmet Mutlu Kurtlar, Osman Küçük, Emine Karpi ile Sezgi Kırıt'ın annesi Hanife, babası Sinan ve kız kardeşi Sevgi Kırıt ve tarafların avukatları hazır bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nin de müdahil olarak yer aldığı duruşmada, sanıklar tahliye talebinde bulundu. Sevgi Kırıt'ın avukatı Sibel Önder ise sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etti.

KADEM adına duruşmada yer alan avukat Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu ise sanıkların eylem birliği içinde hareket ettiklerini iddia etti. Sanıkların tahliye talepleriyle ilgili "Bu cinayet öyle bir cinayet ki, tutuksuz kelimesini kullanmak için bile gerçekten insanın vicdanını bir yere hapsedip gelmesi gerekir" diyen Hacıbektaşoğlu, bu olayla ilgili ihmali olan kamu görevlilerinin de yargılanması gerektiğini kaydetti.
Tahliye taleplerini reddeden mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

AVUKATLAR AÇIKLAMA YAPTI

Duruşma çıkışı ailenin avukatı Sibel Önder, KADEM avukatlarıyla birlikte açıklama yaptı. Sibel Önder, "Şu anda hava soğuk ama bir annenin yüreğinde yangın var. Bu yangın için buradayız. Bunu asla unutmayalım" dedi.

KADEM avukatlarından Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu ise bu davada sadece tutuklu sanıkların değil, cinayetin ortaya çıkmasında ihmali bulunan tüm kamu görevlilerinin aynı şekilde yargılanması gerektiğini kaydetti. Hacıbektaşoğlu, "Eğer meslektaşım Sibel Önder'in gayretleri olmasaydı, Sezgi Kırıt bugün çok gariban bir ailenin çocuğu olduğu için bu dosya belki kapatılmış olacaktı. Çünkü soruşturmayı yürüten özellikle kamu görevlilerinin belki sosyal statüye ve kişiye göre bazen duyarlılıkları artıyor ya da azalıyor. İşte bu cinayet o duyarlılığın en az olduğu dosyalardan biridir. Soruşturma başından itibaren hassasiyetle yürütülmüş olsaydı, bugün bu sanıklar 2009 yılında meydana gelen bu olayla ilgili 2010-2011 yıllarında mahkum edilmiş olurdu. Ama ben kısa bir süre içinde bu mahkumiyet kararının verileceğine inanıyorum" dedi.

 

16 yaşındaki Sezgi'ye tecavüz edip öldürenler 7 yıl sonra tutuklandı  

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr