Darbe girişimi sırasında Hozat Kaymakamı olarak görev yapan Bekir Demir, CHP'li Belediye Başkanı Celaleddin Polat, Emniyet Amiri Osman Demir ve Komiser Serdar Gençoğlu ile birlikte 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na çağrılarak, 3 saat gözaltında tutuldu. Darbe girişiminin bastırılması ardından Kaymakam Demir ve beraberindekiler serbest bırakılırken, Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Suat Erdoğmuş ve Tabur Komutanı Yarbay Cömert Boncuk, darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle tutuklandı.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma sonunda, Kaymakam Demir ve beraberindekileri alıkoyduğu iddia edilen Kurmay Başkanı Albay Suat Erdoğmuş ve Tabur Komutanı Yarbay Cömert Boncuk hakkında, 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu ve 21'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Bununla ilgili hazırlanan ve Tunceli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, 15 Temmuz gecesi Tugay Komutanlığı'nda alıkonulan Kaymakam Bekir Demir, Belediye Başkanı Celaleddin Polat, Emniyet Amiri Osman Demir ve Komiser Serdar Gençoğlu da müşteki olarak yer aldı.

BYLOCK'TAN TUTUKLANDI

Darbe girişimi davasında müşteki olan Kaymakam Bekir Demir, 25 Kasım günü FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak, meslekten ihraç edildi. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında soruşturma başlatılan Demir'in yakalanması için Sulh Ceza Hakimliği'nden yakalama kararı alındı. Yakalama kararının çıkarılmasının ardından eski Kaymakam Demir, önceki gün Tunceli'de gözaltına alındı. Savcılıktaki işlemlerinin ardından dün gece tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Demir, 'ByLock' kullanıcısı olduğu ve FETÖ/PDY terör örgütü ile ilişkisi bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Kaymakam Bekir Demir ile birlikte Tugay Komutanlığı'nda alıkonulan İlçe Emniyet amiri Osman Demir ve Komiser Serdar Gençoğlu'nun da 'ByLock' kullanıcısı oldukları için meslekten ihraç edildikleri ve daha sonra tutuklandıkları ifade edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr