Hakkari’nin Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde çıkan çatışmalarda şehit düşen 12 asker Van ve Hakkari’de yapılan törenle memleketlerine uğurlandı. Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki çatışmalarda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Bahri Uçuş, Piyade Uzman Çavuş Naci Yavuz, Piyade Uzman Onbaşı Enes Pelit ve Piyade Uzman Onbaşı Fahrettin Livçalkan için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

Törenin ardından, şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Bahri Uçuş memleketi Aydın’a, Piyade Uzman Çavuş Naci Yavuz ve Uzman Onbaşı Enes Pelit Tokat’a, Piyade Uzman Onbaşı Fahrettin Livçalkan ise Kayseri’ye gönderilmek üzere Van’a gönderildi. Çukurca ve Şemdinli ilçelerindeki çatışmalarda şehit düşen diğer 8 asker için Van Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı’nda tören düzenledi.

Törenin ardından Şemdinli’de şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Sercan Gedikli Sakarya’ya, Piyade Uzman Çavuş Murat Demirci Adana’ya, Piyade Uzman Çavuş Hulusi Emre Dilci Adana’ya, Piyade Uzman Çavuş Ömer Şenel Kastamonu’ya, Çukurca’da şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hasan Yaşar Kütahya’ya, Piyade Uzman Çavuş Haşim Yenigül Kahramanmaraş’a, Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Aral Afyonkarahisar’a, Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Uçar ise Konya’ya gönderildi.

ŞEHİDİN KARDEŞİ TABUTTAN AYRILMADI

Mardin’in Dargeçit ilçesinde kontrol noktasına PKK’lilerin ağır silahlarla düzenlediği saldırıda şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mansur Cansız için memleketi Sakarya’nın Kaynarca ilçesi Cebek mahallesinde tören düzenlendi. Şehidin cenazesinin evine getirilişi sırasında gözyaşları sel oldu. Şehidin babası Ali Cansız, kardeşleri Muhammet Cansız ile Bingöl’de uzman çavuş olan Hüseyin Cansız ve diğer yakınları taziyeleri evlerinin önünde kabul etti. Şehidin tabutu helallik alınmasının ardından evin önünde namazın kılınması için hazırlanan alana taşındı. Şehidin annesi Sevim Cansız ve 4 kardeşi Türk bayraklı tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

Muhammed Cansız ağabeyinin cenazesi taşınırken tabuta sarılarak başında nöbet tutan askerlere, “Bırakın, ne olur götürmeyin” diye seslendi. Yakınları genci tabuttan uzun uğraşlar sonucu ayırabildi. Cansız ve memleketlerine gönderilen şehitlerden Enes Elit, Naci Yavuz, Hulusi Emre Dilci, Murat Demirci, Haşim Yenigül, Yunus Emre Aral, Lunus Emre Uçar ve Hasan Yaşar memleketlerinde dün gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr