İşte 12 Numara'nın o paylaşımı;

12 Numara Yönetim Kurulu'nun manifestosudur.

Madde 1: Kuruluş amacı saha içinde ve saha dışında Fenerbahçe'nin menfaatlerini korumak; çubuklu formanın yarıştığı her branştaki tüm takımlarımızın, sporcularımızın iyi gününde ve kötü gününde kupalar yolunda her zaman ve son ana kadar maksimum destek vermek olan 12 Numara, bu yolda çalışmaya devam edecektir.

Madde 2: 12 Numara, geçmişte yaşanan neden veya taraf olduğu camia içi tüm sorunlar için üzüntü duymaktadır ve bunların tekrarlanmaması için azami çaba gösterecektir.

Madde 3: 12 Numara, hiçbir Fenerbahçe taraftarıyla, kongre üyesiyle veya taraftar grubuyla bir tartışma diyaloğu içine girmeyecek, tüm camia bireylerine, şartlar ne olursa olsun, marşımızda yer alan 'HİÇBİR KULÜPTE OLMAYAN BU DOSTLUK' prensibi doğrultusunda kucaklayıcı şekilde yaklaşacaktır.

Madde 4: Camiamız birey veya taraftar gruplarına ait tüm engeller kaldırılmış olup, bundan sonra camia mensupları şartlar ne olursa olsun engellenmeyecektir.

Madde 5: Rakip camialar, birey ve taraftar grupları ile oluşabilecek diyaloglarda her zaman saygı ve üslup FENERBAHÇE'ye yakışan şekilde korunacak, camiamıza yakışan üslupla iletişim kurulacaktır.

Madde 6: 12 Numara bir taraftar grubu değildir ve hiçbir zaman da olmayacaktır. 12 Numara, Fenerbahçe’nin başarısı için ihtiyaç ve imkanlar dahilinde, tüm taraftar gruplarımıza eşit mesafede yaklaşacak, taraftar gruplarımızın organizasyonlarını daha geniş kitlelere ulaştırmak için üzerine düşen her türlü görevi sonuna kadar yapacaktır.

Madde 7: 12 Numara; kongre dönemlerinde, gerek kongre öncesi, gerekse de kongre günlerinde, tüm başkan adaylarının görüşlerine eşit şekilde, kongremizde yapılan her türlü kürsü konuşmasına da yine eşit mesafe prensibiyle aynı oran ve şeffaflıkla yer verecektir.

Madde 8: Sağlıklı ve kendini geliştiren bir kulüp yapısı için, medeni ölçüler içinde yapılan her türlü demokratik eleştiri ve talep, -fikre katılmasak bile- saygıyla dinlenir ve üzerinde tartışılabilir olmalıdır. Bu doğrultuda, daha iyi ve gelişen bir Fenerbahçe için, saygılı ve medeni olduğu müddetçe her türlü sarı lacivert görüş ve fikre yer verilecek, karşıt görüşlerin birbiriyle Fenerbahçe için saygılıca tartışmasını sağlayan oturumlar da düzenlenecektir.

Madde 9: Fenerbahçe'nin siyaset üstü bir platform olduğu bilincinde olunarak, hiçbir siyasi söylem içine girilmeden SADECE FENERBAHÇE için TARAFSIZ TARAFTAR PLATFORMU olma ilkesi ile ilerlenecektir.

Madde 10: Demokratik bir platform olma ilkesi doğrultusunda, camiamız içindeki her görüşü yansıtan, çeşitli ve farklı fikirlerde olan yönetim kurulu üyelerimiz vardır. Bu nedenle; ne yönetim ekibimizdeki kişilerin şahsi düşünce ve mesajları 12 Numara hesabını bağlar, ne de bu kişiler 12 Numara hesabından gönderilen her mesaja katılıyor anlamı çıkmamalıdır.

Madde 11: 12 Numara, camia içi demokrasisi noktasında, hiçbir görüşü kendi ağzından ve kendi görüşü gibi belirtmeyecek, camiadaki tüm kesimlerin aynası olacak şekilde her görüşe yer vererek TARAFSIZ FENERBAHÇE PLATFORMU olmak hedefine ulaşmak için çalışacaktır.
Saygılarımızla
12 Numara

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr