Manisa’daki 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’nda 23 Mayıs’ta yaşanan ilk gıda zehirlenmesinde şehit olan Piyade Er Hüsnü Özel’in ailesi otopsi raporunu bekliyor.
Kırşehir’in Mucur İlçesi’nde yaşayan ve er Hüsnü Özel’in acı haberini yemin töreni için gittikleri Manisa’da öğrenen anne Gülhan Özel ile kız kardeş Emine Özel’in, şehit olan Özel’in ölüm nedeniyle ilgili olarak, “enfeksiyonel değil” açıklamasını yapan doktorlara tepkili olduğu belirtildi. Aile otopsi raporunu beklerken, kendilerine raporun 3 ay sonra çıkabileceğinin iletildiği öğrenildi.
Şikayet ediyordu

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre Hüsnü Özel’in daha önce hiçbir sağlık sorunu olmadığını söyleyen kuzeni H.S., “Kuzenimin ölümünü 2 yıl önce yaşamını yitiren babasının ölüm nedenine bile bağlamaya çalıştılar. Genetik bir durum olabilir düşüncesiyle. Hüsnü, annesine sık sık yemeklerden şikâyet ediyordu” dedi. Şehit Özel’in kuzeni H.S., şöyle konuştu: “Olaydan 20 gün önce bazı arkadaşlarıyla birlikte yemek yemediklerini söylemiş. Otopsi sonucu ortaya çıkmadı ama Hüsnü’nün bildiğimiz bir hastalığı yoktu. Askerlerin zehirlendiği gün o da rahatsızlandı. Uzun süredir neredeyse hiç yemek yemedikleri için o akşam her zamankinden daha fazla yemiş. Eğitimde olduğu için çok yorulmuş. O gün yedikleri arasında hindi eti de var diye biliyoruz.”
Şehit Hüsnü Özel, askere gitmeden önce babası Recep ve annesi Gülhan Özel ile bu fotoğrafı çektirmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr