Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Federal Meclisinin Ermeni soykırımını tanıması kararına ilişkin, "Böyle bir kararı hangi nedenle alırsa alsınlar, ister Ermeni lobisinin girişimleriyle, ister siyasi nedenlerle bir gerçeği değiştiremezler, bizim geçmişimizde, bizim tarihimizde başımızı öne eğecek hiçbir işimiz yok ama Batı'nın tarihinde o kadar büyük insanlık trajedileri var ki bunun hepsinin hesabını vermeye kalksalar, defterler almaz." dedi.

Başbakanlık Binası'nda basına kapalı gerçekleşen baş başa görüşmenin ardından, Yıldırım ve Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade başkanlığındaki heyetler arası görüşmeye geçildi.

Yıldırım, şunları söyledi:

"100 yıl önceye dayanan, olup olmadığı bile belli olmayan, tarihçilerin bile anlaşamadıkları, uluslararası hukuk mahkemelerinin de karar veremediği bir mevzuyu, Almanya işini, gücünü bırakmış daha dün yaptıkları ortada, Türkiye’yi, efendim ‘Ermeni soykırımı’ diye suçlayan bir karar alıyor. Herkes bir kere şunu bilmeli ki bu kararın bizim açımızdan bir değeri yoktur, hükmü yoktur ama Almanya gibi önemli bir müttefikimiz, Avrupa'da önemli hem ticaret ortağımız hem de birçok yönden ilişkilerimizin geliştiği bir ülkenin bu kararı alması doğrusu bizi hayal kırıklığına uğrattı. Fakat şunu herkes bilmesi lazım, böyle bir kararı hangi nedenle alırsa alsınlar, ister Ermeni lobisinin girişimleriyle, ister siyasi nedenlerle bir gerçeği değiştiremezler, bizim geçmişimizde, bizim tarihimizde başımızı öne eğecek hiçbir işimiz yok ama Batı'nın tarihinde o kadar büyük insanlık trajedileri var ki bunun hepsinin hesabını vermeye kalksalar defterler almaz."

Kaynak: Birgun.net