İçişleri Bakanlığı, emniyet hizmetleri sınıfında 5 ilde 2 bin 394 bekçi istihdam edileceğini duyurdu. Bekçi olmak isteyenlerin Türkiye'nin toplum anlayışına göre ‘kötü şöhretli' tanınmaması gerektiği belirtildi.

Devlet Personel Başkanlığı'nın internet sayfasında yer alan duyuruya göre, İçişleri Bakanlığı'nca Şırnak, Hakkari, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır il merkezi ve ilçelerde çalıştırılmak üzere 2 bin 394 çarşı ve mahalle bekçisi istihdam edilecek.

Sputnik'te yer alan habere göre; Bakanlığın duyurusunun ardından valilik ya da kaymakamlıklara başvurularını gerçekleştiren adaylar, yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacak, başarı sağlayanlar çarşı veya mahalle bekçisi olarak göreve başlayacak.

HANGİ İL İÇİN KAÇ KONTENJAN AYRILDI?
Diyarbakır'a 742, Şırnak'a 715, Mardin'e 653, Hakkari'ye 224 ve Şanlıurfa'ya 60 kontenjan ayrıldı. Şırnak'a alınacak bekçilerin 205'i merkez, 205'i Cizre, 155'i Silopi, 60'ı İdil, 30'u Beytüşşebap, 30'u Uludere ve 30'u da Güçlükonak emniyet müdürlüklerinde görevlendirilecek. Hakkari'ye alınacak bekçilerin ise 55'i il emniyet müdürlüğü, 125'i Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü, 31'i Şemdinli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve 13'ü de Çukurca İlçe Emniyet Müdürlüğünde istihdam edilecek.


Mardin'de ise Artuklu'ya 214, Dargeçit'e 20, Derik'e 25, Kızıltepe'ye 126, Mazıdağı'na 30, Midyat'a 83, Nusaybin'e 85, Ömerli'ye 20, Savur'a 30 ve Yeşilli'ye 20 kişilik kontenjan ayrıldı. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine 40, Viranşehir'e ise 20 bekçi alınacak.

Diyarbakır'da istihdam edilecek bekçilerin 343'ü Yenişehir'de, 135'i Bağlar'da, 66'sı Kayapınar'da, 43'ü Sur'da, 29'u Silvan'da, 26'sı Bismil'de, 20'si Ergani'de, 13'ü Hani'de, 13'ü Eğil'de, geri kalanı da diğer ilçelerde görev yapacak.

HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?
Bekçi olmak isteyen adayların Türkiye vatandaşı olması, en az ilkokulu mezunu olması gerekiyor. Adaylarda aranacak diğer şartlar ise şöyle: "Askeri görevini bitirmiş ve 30 yaşın üstünde olmamak, görevini yapmaya engel teşkil edebilecek bir hastalık veya sakatlığın bulunmadığını sağlık kurulunca verilen raporlarla belgelendirmek, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak, kamu haklarından ve kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum olmamak."

Bekçi olmak isteyenlerin Türkiye toplumunun anlayışına göre ‘kötü şöhretli' tanınmaması da gerekiyor.



Kaynak: Birgun.net