Seyidoğlu Baklavaları tutuklanan baklavacı Mustafa Seyidoğlu'yla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Seyidoğlu markasının Habeşli Seyidoğlu'nun en büyük oğlu Mehmet Necati Seyidoğlu tarafından yönetildiği belirtildi. Tutuklanan Mustafa Seyidoğlu'nun ise sadece firmanın Laleli mağazasının sahibi olduğu ve şirkette bir imza yetkisi bulunmadığı ifade edildi.

Seyidoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Necati Seyidoğlu imzasıyla yayınlanan açıklama:

15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişimi ve sonrası olaylardan derin üzüntü duyduk. Yürütülen soruşturma ile gerçeklerin gün ışığına çıkartılacağına olan inancımız sonsuz.

Basına yansıyan FETÖ soruşturma haberlerine ilişkin marka sahibi olarak ismi geçen Mustafa Seyidoğlu'nun Seyidoğlu Şirketler Grubu'nda hiçbir imza yetkisi bulunmamaktadır. Seyidoğlu, markanın kurucusu Habeşli Seyidoğlu'nun en büyük oğlu Mehmet Necati Seyidoğlu tarafından yönetilmekte olup haberlerde firma sahibi olarak ismi geçen Mustafa Seyidoğlu sadece Laleli mağazasının sahibidir.

Aile soyadını taşıması sebebiyle Mustafa Seyidoğlu'nun Seyidoğlu markasıyla ilişkilendirilmesi bizi derinden üzmektedir. Markamız Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Necati Seyidoğlu başta olmak üzere tüm yönetim kadrosu ve çalışanlarıyla işlerinin başındadır ve hizmet vermeye devam etmektedir. Bu sebeple kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına açıklamamızı değerlendirmenize sunarız.

Sizlerin ve kamuoyunun da yakından bildiği gibi Seyidoğlu temeli Habeş Seyidoğlu tarafından atılmış 64 yıllık köklü geçmişe sahip bir marka. Bu süreçte, Türkiye'de ve dünyada başarılara imza atan Seyidoğlu ülke ekonomisinin gelişimine de önemli katkılarda bulunmaktadır.

Seyidoğlu, hiçbir zaman ülkenin bütünlüğü ve bağımsızlığına zarar verecek bir görüşün ya da yapılanmanın destekçisi olmamıştır. Herhangi bir terör örgütü ile bağlantıda olması ya da finansal destek sağlaması da mümkün değildir.

Seyidoğlu, geçmişin de olduğu gibi bugün de doğruluk ve dürüstlük ilkesiyle hareket etmektedir. Bizimle aynı ilkeleri benimseyen yönetim kadromuz ve ekibimizle birlikte çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir. Seyidoğlu olarak halen; yurt içinde ve yurt dışında toplam 36 mağaza, dünya çapında 300 noktada hizmet vermektedir. Ayda 50 ton baklava ihracatı gerçekleştirerek uluslararası başarısını istikrarlı bir şekilde yükseltmektedir.

Ülkemize ve halkımıza en iyiyi sunmak için tüm gücümüzle çalışmaya, milli birlik ve beraberlik duygusuyla hareket etmeye devam edeceğiz.

Kaynak: Birgun.net