SEBAHAT KARAKOYUN
[email protected]
@ssenyaprak


CHP Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, dokunulmazlıkla ilgili değişikliğin Anayasa’ya aykırı olduğunu belirterek, Anayasa Mahkemesi’ne 110 imzayla iptal başvurusu yapmak için harekete geçti. CHP Grubu’nun büyük çoğunluğunun anayasaya aykırı olduğunu bildiği düzenlemeye TBMM’de destek vermediğine dikkati çeken Sağlar, “Grubumuzdan ilkeli bir duruşla iptal başvurusu için gerekli 110 imzanın toplanacağına inanıyorum” dedi. Anayasa değişikliğine başından beri karşı çıkan ve iptal için CHP’nin AYM’ye başvurması gerektiğini savunan Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, “Hukuka sahip çıkan insanlar olarak gereğini yapmalıyız” dedi.

​Sağlar, AYM’ye başvuru yapacağını dün, Halk TV’de Ayşenur Arslan’ın sunduğu Medya Mahallesi programında açıkladı. İptal başvurusu için hazırlıklarını yaptığını ve ilk imzayı kendisinin koyacağı başvuru dilekçesine destek vermeleri için CHP milletvekillerine çağrıda bulunan Sağlar’ın BirGün’e yaptığı açıklamaları özetle şöyle:

‘Erdoğan’ın bekletmesi manidar’

“Bu düzenleme için ısrarcı olan Erdoğan’ın son ana kadar imzalamaması manidar. Oyun içerisinde oyun oynanıyor. Bu değişiklik Anayasa’ya, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne, AİHM kararlarına aykırı. CHP milletvekillerinin büyük çoğunluğu da Meclis’te bu nedenle anayasa değişikliğine destek vermedi. Hukukun üstünlüğüne, parlamenter demokratik sistemin devamına inanan ilkeli kişiler olarak CHP milletvekilleri Anayasa’nın 148’inci maddesine göre 110 imzayla bu değişikliği AYM’ye götürmelidir. Zaten AYM bireysel başvuruları reddederken tek yolun 110 imzayla başvuru olduğunu göstermiştir.”

‘İlk imza benden’

“Hukukun üstünlüğüne inanan, ülkeye sahip çıkan insanlar olarak gereğini yapmalışız. Ben bir hazırlık yaptım. İlk imzayı ben koyacağım. İmza toplamak için bir girişimde bulunmayacağım ancak parti içinden ilkeli davranacak, hukuk devletine sahip çıkacak 109 arkadaşımın çıkacağına inanıyorum.”

Kaynak: Birgun.net