Alman Deutschlandfunk radyosuna konuşan Baumgarten, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye müdahalesinin Erdoğan'ın Ortadoğu'ya yönelik planlarını bozduğunu ifade etti. Erdoğan'ın Ortadoğu'da etkin olmak için yoğun çaba gösterdiğini ancak kendi ülkesindeki gerginliğin tırmandığını belirten Baumgarten, bu bağlamda Rusya ve Kürtlerle yaşadığı anlaşmazlıkların Erdoğan için son derece korkunç bir kâbusa dönüşebileceğini söyledi.

‘RUSYA, ERDOĞAN'IN KARTLARINI KARIŞTIRDI'

Sputnik'in haberine göre, Rusya'nın Suriye'deki operasyonunun Erdoğan'ın kartlarını karıştırdığını ve bölgedeki güç dengesini ciddi ölçüde değiştirdiğini belirtilen Baumgarten "Rusya'nın operasyonları, Suriye üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturulmasının imkânsız olduğunu ve Ankara'nın Suriye sınırında 120 kilometrelik bir alanda oluşturmayı planladığı güvenli bölge hayallerinin gerçek olmayacağını gösterdi" dedi.

‘KÜRTLERİ ETKİSİZ HALE GETİRME PLANLARI BOŞA ÇIKTI'

Erdoğan'ın, iktidarı için büyük tehlike arz eden Suriye'deki Kürtleri kolayca etkisiz hale getirme planlarının boşa çıktığını kaydeden gazeteci "Suriyeli Kürtler Türkiye'deki Kürtlerle birleşmeli. Erdoğan'ın siyasi çıkarları için ateşlediği PKK ile savaş, tehlikeli bir şekil alacak" ifadelerini kullandı.

‘ERDOĞAN, BİRÇOK SORUN YARATTI'

Gazeteci ayrıca Erdoğan'ın çok sayıda sorun yarattığını belirterek "Erdoğan Rusya ile anlaşmazlığa yol açtı, ülkesindeki çatışmaların fitilini ateşledi, iç ve dış politikayı ‘kırılgan' bir hale soktu. Erdoğan, Moskova'nın, IŞİD'e karşı kayda değer bir mücadele gösterebilecek bir güç olarak tanımlanan Kürtlerle işbirliği yapabileceğini hesaba katmadı" diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net