Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de 17 Ağustos'ta Halep'in El Katerji mahallesine hava saldırısı düzenlemediklerini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Suriye'deki Rus hava güçlerine ait uçakların yerleşim yerlerini hiçbir zaman hedef almadığını pek çok kez belirttik" dedi. Konaşenkov, "Bu, yerli halkın tahliyesi için bir süre önce açılan insani koridorların hemen yakınındaki El Katerji mahallesi için de geçerli" ifadesini kullandı.

Konaşenkov "Suriye'deki izleme merkezimiz insani koridorların yakınındaki sokak ve evlerin terörist gruplar tarafından her gün roketatar ve havan topu mermileriyle vurulduğunu bildiriyor" diye devam eden Konaşenkov, şöyle devam etti: "(Halep'teki bir saldırının ardından evinin enkazından kurtarılan ve Suriye'deki savaşın neden olduğu yıkımın sembollerinden biri hâline gelen) Ümran'ın kurtarıldığı evde olduğu görülen yıkım, iddiaların aksine, saldırının uçaklarla değil teröristlerin elinde bol miktarda olan havan mermisi ya da gaz balonlarıyla gerçekleştirilmiş olduğunu gösteriyor," dedi.

Konaşenkov bu açıklamasıyla, Halep'in El Katerji mahallesinde büyük bir yıkıma neden olan 17 Ağustos'taki saldırıyı Rus uçaklarının gerçekleştirdiği yönündeki iddiaları da yalanladı.

Kaynak: Birgun.net