Gitarist Doğan Sakin ile kurduğu Firock grubuyla dikkatleri üzerine çeken Ahmet Muhsin Tüzer, Türkiye’de ’Rockçı imam’, yurtdışında ise ’Rock N İmam’ adıyla tanınmaya başladı. Kaş’a bağlı Pınarbaşı Mahallesi’nde imamlık yapan Ahmet Muhsin Tüzer, Türkiye’nin yanı sıra, 2014 yılında ABD’de konser verdi. Tüzer, bir süre önce ise Portekiz’in Porto kentindeki ünlü sanat müzesi Serralves Museum of Contemporary’den konser daveti aldı. Nisan ayındaki konseri için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvurup destek isteyen Tüzer’e bakanlık olumlu yanıt verirken, görevinden dolayı bağlı bulunduğu Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan izin çıkmadı.

’ÇOK ÖNEMLİ BİR TANITIM FIRSATI KAÇIRILDI’

'nın aktardığına göre, Uluslararası düzeyde bir konser vermeye hazırlandığını ancak izin alamadığını, ülke turizminin kötü bir durumda olduğunu ve bu konserin tanıtım için önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Tüzer, "Diyanet İşleri Başkanlığımız önce uygundur kararı verdi. Bu karar bana telefonla Antalya Müftülüğü tarafından bildirildi. Bunun üzerine cebimden eşime de bilet aldım. Bu kararı beni davet edenlere nasıl açıklayacağımı bilemiyorum.'' dedi.

’DOĞU KÜLTÜRÜNÜ TANITACAKTIM’

Konserde ilahi, ezan, sala ve mevlit ile kendi eserlerini okumaya hazırlandığını anlatan Tüzer, "İslami fobinin yükseldiği bir dönemde çok iyi bir tanıtım olacaktı. Zihinlerdeki karanlık İslam algısı barışçıl algıya dönüşecekti. Doğu kültürünü, batılılara tanıtacaktım. Yetkililerimizin ve başkanım Mehmet Görmez’in bu kararı değiştirmesini arz ediyorum. Bu kararı yasal olarak değiştirme olanağı varsa yasal yollara da başvurmayı düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Birgun.net