ÖDP Başkanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasındaki gerginlik sonucu Erdoğan'ın AKP'de olağanüstü kongre kararı almasına karşı bir açıklama yaptı.

Erdoğan'ın hem Cumhurbaşkanı hem Başbakan olduğu söylenen açıklama şöyle:

"ÜLKEMİZİN İLERİCİ DEVRİMCİ BİRİKİMİ ERDOĞAN'I DURDURACAKTIR

Anayasa da tarafsızlıkla tanımlanan Cumhurbaşkanlığı makamında oturan Erdoğan AKP’de Olağanüstü Kongre kararı aldı. Başbakan'ı azletti, hükümeti düşürdü.

Artık, fiili Başkan olarak Erdoğan hem Cumhurbaşkanı, hem Başbakan olduğunu ilan etti.

Fiili Başkanlık rejiminde, hükümet fiilen ortadan kaldırıldı. Dokunulmazlıklara ilişkin anayasa değişikliği ile Meclis de tümüyle devreden çıkartılacak. Yasama-Yürütme-Yargı Saray'da toplanacak.

Erdoğan'ın hedefi belli; fiili Başkanlığı anayasal diktatörlüğe dönüştürmek. Bunun için doğrudan dümene geçti. Derinleştirilen savaş ortamında, Erdoğan baskıyı yoğunlaştırarak Başkanlığın önünü açmak için erken seçim dahil, yeni taktik adımlar gündeme getirecek.

Artık ne AKP'ye kimin Başkan olacağının ne Meclis'in bir önemi kalmamıştır. Erdoğan, iktidarını korumak için freni boşalmış kamyon misali sağa sola çarparak ilerlemektedir. Davutoğlu da önünde koşmaya çalıştığı bu kamyonun altında kalmıştır.

Bu pervasız gidişi durdurabilecek, bu garabete son verecek tek güç halktır. Halkın birleşik mücadelesidir. Egemenlik kayıtsız şartsız Saray'ın olacak diyen Erdoğan'a şeriat-hilafet anayasası ile kurmak istediği anayasal diktatörlüğe izin vermeyeceğiz.

Erdoğan'ın görevine son veremediği, o freni de tekeri de patlamış kamyonuyla üzerinden geçemediği tek güç ülkemizin ilerici-demokrat, devrimci direnme gücüdür. Bu karanlığı bertaraf edebilecek güç de bu güçtür. Omuz Omuza bunu başaracağız."

Kaynak: Birgun.net