ZEYNEP YÜNCÜLER [email protected] @yunculerzeynep

Suriye başta olmak üzere Türkiye ve Avrupa’da yaptıkları katliamlarla adını duyuran cihatçıların bu akşam İstanbul’da miting yapacağı ortaya çıktı. IŞİD’le birlikte en vahşi iki örgütten birisi olan El Nusra Cephesi’nin Türkiye’deki üye ve sempatizanlarının kullandığı ‘Sada Al-Ummah’ whatssapp mesajlaşma grubundaki yazışmalara göre miting bu akşam 21.00’de Fatih Saraçhane’de yapılacak. Çok sayıda kişinin katılması beklenen miting ‘Kardeşine sahip çık! Suriye’ye destek’ adıyla düzenlenecek.

Bütün kardeşlere duyurulur!
Cihatçıların, ‘Sada Al-Ummah’ adındaki whatsapp grubunda söz konusu mitinge dair paylaştıkları mesajlarda “SelamuAleykum ve rahmetullah kardeşler. Türkiye İstanbul’daki kardeşlere duyurulur. Suriye destek mitingi” gibi ifadeler yer alıyor.

Miting duyurusundan önceki konuşmada ise El Kaide’nin kurucusu Usama Bin Ladin’i etkileyen kişi ve akıl hocası olarak bilinen ‘Küresel Cihad’ın babası’ lakabıyla anılan Abdullah Azzam’ın sözlerinin paylaşıldığı görüldü.

İlk destek mitingi Türkiye’de
Suriye’deki en büyük cihatçı örgütlerden olan El Nusra Cephesi, Batı’dan daha fazla para ve silah desteği alabilmek için önceki gün El Kaide ile bağını kopardığını duyurmuştu. Şam Fethi Cephesi adını alan El Nusra artık “ılımlılaştığını” iddia etmişti. Bu ayrılmanın ardından, Nusra Cephesi üyeleri ve sempatizanların bekledikleri desteği duyurmak ve alabilmek adına organize ettikleri ilk miting Türkiye’de gerçekleşmiş olacak.

Kaynak: Birgun.net