BirGün / ANKARA

Kürt aydın ve yazar Musa Anter’in 1992’de öldürülmesine ilişkin, “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın da arasında olduğu 4 sanığın yargılandığı dosya ile birleştirilen 16 sanıklı JİTEM davasının 7. duruşması dün Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu sanık Hamit Yıldırım ve tutuksuz Savaş Gevrekçinin de hazır bulunduğu duruşmada eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür de salondaki yerini aldı. Tanık olarak dinlenmesi beklenilen emekli Tuğgeneral Veli Küçük ise yine duruşmaya katılmadı.

Mahkeme, Veli Küçük’ün SEGBİS ile dinlenmesi için dilekçe verildiğini belirtti.Müşteki avukatları ise Küçük’ün Bilecik’te askeri törene katıldığını, gayet sağlıklı göründüğünü kaydederek, SEGBİS ile değil huzurda dinlenmesini talep etti. Müşteki avukatları ayrıca Abdülkadir Aygan’ın ifadesinin görüntü kaydının mahkemede izlenmesini talep etti. Sanık avukatları ise Abdulkadir Aygan’ın ifadesi alınırken bizzat hazır bulunmak istediklerini söyledi. Eymür daha önceki beyanlarını ve Aydınlık Gazetesi’ndeki yazılarını içeren bir flash belleği mahkemeye sundu. Tutuklu sanık Hamit Yıldırım ise savunmasında, “Ben Türk bayrağını seven bir insanım, benim kardeşimi şehit ettiler. Faili meçhullerin sorumlusu PKK’dir. Şimdi de Güneydoğu’yu ne hale getirdiler görüyorsunuz. Mağdurum, tahliyemi istiyorum” dedi. Yıldırım, faili meçhul cinayetler için PKK’yi suçladı.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme “Abdülkadir Aygan’ın ifadesinin alınması talebini bir kez daha reddederek, Yeşil Kod isimli Mahmut Yıldırım hakkında çıkarılan Kırmızı Bülten’in infazının beklenmesine, Veli Küçük’ün huzurda dinlenmesi talebinin reddine ve SEGBİS’le dinlenmesine karar verdi. Mahkeme, eski İçişleri Bakanı Meral Akşener’in dinlenmesi talebinin reddine, Eski OHAL Valisi Ünal Erkan ve Milletvekili Sinan Yerlikaya’nın tanık olarak dinlenmesi talebinin reddine, Ankara JİTEM dosyasına MİT’ten gönderilen belgelerin bir suretinin Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nden istenerek incelenmesine karar verdi.

Kaynak: Birgun.net