Akşam saatlerine doğru Kısıklı Meydanı ve Kısıklı Parkı’nda toplananlara Üsküdar ve Ümraniye Belediyesi ile özel şirketler tarafından yemek ve içecek ikram edildi. Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda toplananlar sık sık tekbir getirdi.

Kısıklı’daki demokrasi nöbetine katılan eski Bakan Mehmet Ağar, burada bir konuşma yaptı. Türkiye’nin büyük bir uçurumun eşiğinden döndüğünü söyleyen Ağar, "Asker üniformasını ne şekilde üzerine giydiği belli olmayan bir grubun, devletine ve milletine karşı kalkışmasını, önce Allah, sonra milletimizin büyük dayanışması ve elbette ki o milletin lideri olarak Cumhurbaşkanımızın gerçekten anayasada geçen şekli ve ruhuyla Başkomutanlığı en iyi şekilde temsili, akamete uğratmıştır. Cumhurbaşkanımızın verdiği bir talimatla bir yandan milletimiz bir yandan emniyet kuvvetimiz, bir yanda darbeci hainlere ayak uydurmayan ve asker üniformasını şerefle taşıyan askerimiz, her yerde canla başla çalışan kamu yöneticilerimiz devreye girdiler ve sabah mübarek ezan sesleri içerisinde bu girişim akamete uğradı.” şeklinde konuştu.

Ağar, şöyle devam etti:

"Konuşmak kolay ama çıplak bedeniyle elinde bayrağıyla o tankın, o kurşunun üzerine giden yürek, bulunmaz bir yürektir. Bu yürek imanlı, inançlı Müslüman Türk milletinin yüreğidir. Hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayacağımız şehitlerimiz var. Gazilerimiz var, evde ekmeği yokken çıkıp tankın önüne atan insanlara hepimizin minnet ve haysiyet borcu var. Onların vatanlarına ailelerine sahip çıkma borcumuz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yapılacak mitingle dünya Türkiye’de demokrasinin ne anlama geldiğini, millet bütünlüğünün ne anlama geldiğini FETÖ ve benzerlerinin yerle bir edileceğini açıkça görecektir.”

DEMOKRASİ VE MEHMET AĞAR

Mehmet Ağar, 2011'de "Susurluk davası" kapsamında, "cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu ve yönettiği" gerekçesiyle 5 yıl hapis cezası almıştı. Ağar, Uğur Mumcu suikastının ardından faili meçhul cinayetlerle ilgili "Bir tuğla çekersek duvar yıkılır" ifadesini kullanmıştı.

Ağar, 1 Kasım seçimleri öncesi AKP'ye destek verdiğini açıklamıştı.

Kaynak: Birgun.net