Şırnak’ta gözaltına alındığı özel harekâtçılara ait sosyal medya hesaplarından paylaşılan, ancak İl Emniyeti’nin gözaltına alındığını kabul etmediği DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs akşamından bu yana haber alınamıyor.

Kontra özel harekâtçı hesapları Külter’in ellerinde olduğunu söylerken; emniyet, jandarma ve savcılık gözaltı iddiasını reddediyor. Dün açıklama yapan Şırnak Valiliği de Külter’in gözaltında olmadığını iddia ederek şu ifadeleri kullandı: “Bazı sosyal medya paylaşımlarında Hurşit Külter isimli şahsın emniyet tarafından gözaltına alındığına dair paylaşımlar yapılmaktadır. Söz konusu şahıs, emniyet birimlerimiz tarafından gözaltına alınmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Külter’i rehin aldıklarını söyleyen kontra özel harekât hesabı ise 28 Mayıs akşam saatlerinde yeniden aktif hale geldi ve HDP Milletvekili Leyla Birlik’e hakaretler arasında “Hurşit Bugün Yeni Mahallede M16 Silahıyla Birlikte Kanalizasyon Çukurunda Gözaltına Alındı” yazılı bir mesajı gönderdi.



Sosyal medya hesabının paylaşımları ve mesajları üzerine yeniden görüşmeler yapıldı ancak İl Emniyet Müdürlüğü, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve savcılıktan yine bir bilgi edinilemedi.
Aile, bunun üzerine kamuoyuna Külter ile ilgili harekete geçme çağrısı yaptı ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

‘Devlet oğlumun nerede olduğunu açıklasın’
Külter’in babası Hamdi Külter, “Polisler diyor ‘elimizde’, emniyete soruyoruz diyor ‘bizde değil.’ “JÖH, PÖH, kendi sayfasında oğlumun ellerinde olduğunu söylüyor” diyerek, oğlunun nerede olduğunu öğrenmek istediğini belirtti. Baba Külter, “Devlet oğlumun nerede olduğunu açıklasın. Oğlumun nerede olduğunu bulmak için her yere başvuracağım. Bu işim peşini bırakmayacağım” şeklinde konuştu.

Twitter’da kampanya
Öte yandan sosyal medyada haber alınamayan Hürşit Külter için, “#HurşitKülterNerede” hashtag’i ile kampanya başlatıldı.
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak il yöneticilerinden Hurşit Külter’den haber alınamadığı bildirildi.

‘Etrafım sarıldı, hakkınızı helal edin’
Avukatların başvurusu üzerine Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Külter’in gözaltında olmadığı yanıtını vermişti.
İl Emniyeti’nin gözaltına alındığını kabul etmediği DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter, gözaltına alınmadan önce ailesine gönderdiği son mesajında etrafının sarıldığını belirterek, “Hakkınızı helal edin” dediği belirtilmişti.

Kaynak: Birgun.net