Doğa ve çevre düşmanı projeleriyle bilinen yandaş Kolin şirketi, Manisa’nın Soma ilçesinde beş köyün ortasına kurmak istediği termik santral için bugün yine ağaç kesme girişiminde bulundu. Ağaç kesimi için köylülerin olmadığı saatlerde harekete geçen şirket, bugün de 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği maden katliamını protesto etmeye giden köylülerin yokluğunu fırsat bilerek, köyde yeniden ağaç kesimi yapmak istedi. Haberi alan köylülerin ve 301 madenci için yapılan miting için çeşitli yerlerden Soma’ya gelen yurttaşların bölgeye gelerek tepki göstermesi üzerine kesim engellendi.

Kozluörenliler ve desteğe gelen yurttaşlar, şirket görevlilerinin önceden kestikleri ağaçları doğrama işini de bırakmasını istedi. Bunun üzerine şirket çalışanları doğrama işini de bırakmak zorunda kaldı.

KOLİN BU SEFER SOMA MİTİNGİNİ FIRSAT BİLDİ
İleri'de yer alan habere göre; Kozluören yerlilerinden Mustafa Gül, şirketin köylülerin alanda olmadığı saatlerde geldiğini ve ağaç kesimi yapmaya başladığını söyledi. Soma mitingine hazırlık nedeniyle Perşembe günü köyde olan direniş çadırını kaldırdıklarını ve miting için kesim alanında olamadıklarını belirten Gül, “Biz bugün gelmeseydik kesim işine devam edeceklerdi. Orada insan kalmayınca o boşluktan faydalanıyorlar” dedi.

Soma mitingine gitmek için bugün köyden ayrıldıklarını belirten Gül, “Muhtemelen biz geldikten sonra kesime devam edecekler” dedi.

‘HERKESİ KOZLUÖREN’E BEKLİYORUZ’
Yalnız bırakıldıklarına isyan eden Gül şu çağrıyı yaptı:

“Bütün sivil toplum örgütlerini oraya bekliyoruz. Biz orada yalnız kaldık. Köylüleri korkutuyorlar, insanlar tedirgin…”

Kaynak: Birgun.net